autodealer tweedehands auto

Is het geldschip nog niet bij je binnengevaren en wil je toch lekker rijden? Dat is heel logisch en geldt voor de meesten van ons! Wij zetten enkele tips voor je op een rij om je zoektocht naar een goede occasion eenvoudiger te maken. Want tja, tweedehands auto’s kun je letterlijk overal vinden, maar of je er ook goed aan doet de bolide die jij op het oog hebt aan te schaffen, dat is vaak een ander verhaal. Maar na het lezen van dit artikel weet je precies waar je op moet letten om de beste tweedehands wagen te kopen!

Veel kilometers voor weinig geld

Oké, dus je hebt een bepaald budget bij elkaar gespaard voor een occassion. Of dat nu 5000 euro is, 2500 of zelfs maar 1000, de kans is groot dat je er een flink aanbod aan tweedehands wagens voor vindt. Je kunt natuurlijk altijd je geluk beproeven en een stapel krasloten kopen of je geld inzetten bij het spelen van een spelletje poker om te kijken of je de zoekruimte een upgrade kunt geven. Maar wees gerust: ook met een krap budget kun je al een knap wagentje onder je kont krijgen. Maar welk merk betekent waar voor je geld?

Nou, uit gegevens van de ANWB blijkt ieder jaar weer dat bepaalde automerken het minst gebruikmaken van de Wegenwacht. Vooral als dit merken zijn die al jaren in ons land prominent aanwezig zijn, kun je ervan uitgaan dat de auto’s sterk en degelijk zijn. Het zal je allicht niet verbazen dat veel Aziatische automerken het heel goed doen: Honda, Kia, Mazda, Suzuki, Hyundai, Subaru, Mitsubishi, Nissan en natuurlijk topspeler Toyota en hun luxemerk Lexus staan bekend om de minste pechgevallen, sterke motor en jarenlang rijplezier. Als je een veilige keuze wilt maken qua occasions, is een Aziatische merk dus een geweldig idee.

Waar moet je op letten?

Ten eerste zoek je natuurlijk een auto die voldoet aan jouw eisenpakket. Of dat nu centrale deurvergrendeling is, getinte ramen of airco, je moet om te beginnen een wagen kopen die volledig voldoet aan jouw behoeften. Maar natuurlijk gaat het ook om zaken waar je blij van wordt zónder dat het handige opties zijn. Die gave kleur, de strakke leren bekleding, een stereo-installatie die de vorige eigenaar erin heeft gezet: ga ervoor! Daarnaast doe je er goed aan om een kentekencheck te doen. Zo krijg je informatie over onder meer het schadeverleden en het aantal eerdere eigenaars van de auto.

Als je verstand hebt van auto’s en je hebt de tijd om zelf onderzoek te doen naar de occasion die je op het oog hebt, is het prima om van een particulier te kopen. Weet je helemaal niet waar te beginnen, dan is kopen via een erkende dealer altijd slimmer. Heb je een dealer gevonden, zoek dan naar online reviews over de dealer. Op die manier kom je de ervaringen van anderen te weten. Een dealer zal bijna altijd een garantie geven. Koop je van een particulier dan heb je dit meestal niet. Hier geldt natuurlijk je gezond verstand en buikgevoel!

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *