dakkoffer

Wie kent het niet: de eeuwige strijd met de bagage als je op vakantie gaat. Het lijkt wel of die auto ieder jaar kleiner wordt. Wil je gewoon mee kunnen nemen wat je nodig denkt te hebben, dan zijn dakkoffers een uitkomst. Je geeft jezelf een hoop meer bagageruimte als je deze dragers aanschaft. Wat zijn de voordelen van het kopen van een dakkoffer?

Meer ruimte

Zoals gezegd neemt het volume die je kwijt kunt gigantisch toe. De bagageruimte van een dakkoffer, uiteraard afhankelijk van het type wat je koopt, zal immers extra komen bovenop de bagageruimte die je al had. Hierdoor kan je niet alleen meer kwijt, maar je kunt daardoor ook onderweg eenvoudiger bij je spullen. Je kunt immers de spullen die je onderweg nodig denkt te hebben eenvoudiger op een makkelijk toegankelijke plek neerleggen als je meer mogelijkheden hebt.

Langere artikelen

Ga je, bijvoorbeeld, op skivakantie? Dan kan het meenemen van je ski’s met een gewone auto toch wel een probleem opleveren. Gelukkig bestaan er skikoffers, die de ski’s herbergen én waarbij je de overgebleven ruimte in de koffer prima kunt opvullen met bijvoorbeeld de skikleding. Zo zit niet je kofferruimte direct vol met enkel en alleen je ski-attributen en kan je toch ook nog gewone feestkleding meenemen…

Multifunctioneel

Ook al koop je de koffer speciaal voor de skivakantie, het ding is eenvoudig op je auto te monteren en kan dus ook prima tussen de vakanties door dienst doen om meer mee te kunnen nemen. Even een weekendje weg, om maar iets te noemen, of natuurlijk gewoon voor de zomervakantie met allerlei kampeerartikelen.

Waar let je op?

Een dakkoffer kopen is niet moeilijk, dat kan zelfs online. Ga je een dakkoffer bestellen, let dan goed op de volgende punten:

  • Grootte: past alles er in wat je mee wilt nemen
  • Afmetingen: of deze past op je auto en eventueel de dakdragers die je al hebt
  • Gewicht: hoeveel kan de koffer (en de dakdragers én je auto!) dragen
  • Hou rekening met eventuele andere zaken die ook op het dak meegaan, zoals een fiets of een surfplank
  • Koop een dakkoffer die voldoet aan de veiligheidsnormen
  • Kijk hoe de koffer geopend moet worden en of dit is wat je zoekt (kan je hem opzij openmaken of alleen aan de achterkant?)

Bij het gebruik let je goed op of de lading in je koffer wel goed vast zit. Het is namelijk veiliger als dit niet schuift tijdens het rijden. Voorkom dat het gewicht op je auto ervoor zorgt dat daar het zwaartepunt komt te liggen. Stop zware materialen dan ook in de bagageruimte van de auto zelf. Verdeel het gewicht ook zo gelijkmatig mogelijk in de dakkoffer én hou rekening met de koffer tijdens het rijden! Je bent immers hoger (dus let op bij tunneltjes) én je vangt meer wind.

Categorieën