geparkeerde Duitse auto's MINI BMW Mercedes

Ben jij van plan om een auto te importeren? Importauto’s zijn hot, en niet zonder reden. De voordelen liegen er namelijk niet om! Een auto importeren kan je namelijk tientallen procenten (lees: duizenden euro’s) voordeel opleveren. En dan hebben we het met name over de auto’s uit het hogere segment. Maar goed, een auto uit een iets lager segment kan misschien ook nog zeker de moeite waard zijn om te overwegen. In dit artikel hebben we de grootste voordelen voor je op een rijtje gezet. Lees je verder?

1. Gunstig belastingklimaat

Laten we beginnen met het grootste voordeel, namelijk geld besparen. En flink ook. Koop je dezelfde auto gloednieuw bij een Nederlandse dealer, dan kan dezelfde wagen duizenden euro’s duurder zijn dan een jonge occasion in Duitsland. Dat zit zo. De BTW ligt in Duitsland 2% lager en daarnaast betalen Duitsers geen BPM. BPM die jij overigens wel verschuldigd bent bij het invoeren van de bolide bij de Nederlandse grens, maar de rest-BPM ligt desondanks wel een stuk lager. Neem de proef maar eens op de som door op zoek te gaan naar een Duitse importauto via Dasimport.nl.

2. Groot wagenpark

Nederland telt 17,4 miljoen inwoners. Volgens de laatste cijfers wonen er in Duitsland ruim 80 miljoen mensen. Dat zijn bijna 5x zoveel inwoners dus. Tel daarbij op dat Duitsland een autoland bij uitstek is en er ook vijf keer zoveel mensen zijn met een vergelijkbaar inkomen. Het gevolg hiervan is dat er veel meer auto’s te koop staan. En niet de minste. Denk bijvoorbeeld aan de populaire automerken die Duitsland waarborgt, zoals BMW, Audi en Mercedes-Benz.

3. Luxer uitgeruste auto’s

Nog een groot voordeel om te besluiten om over de grens te gaan shoppen: Duitsers houden van luxe uitgeruste auto’s. Je vindt bij onze Oosterburen daarom vaker auto’s met luxere uitrusting dan in ons kikkerlandje. Dat is ook voor veel mensen de reden om een auto te importeren.

Heb je hulp nodig bij het importeren van een auto? Kom niet voor verrassingen te staan en laat je bijstaan door experts, zoals bijvoorbeeld het team van DAS Import. Dankzij hun jarenlange ervaring kun je rekenen op gegarandeerde kwaliteit. Toegegeven, deze service kost geld, maar het levert je uiteindelijk veel meer op, namelijk meer geld besparen en minder stress bij het complete importproces. Succes!

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *