Het is een scenario wat iedereen wel eens meegemaakt heeft: je auto wil opeens niet starten. Dit soort onaangename verrassingen komen altijd op ongelegen momenten. Als je een auto acculader binnen handbereik hebt, kun je echter zo weer op weg. Daarnaast is de investering in een auto acculader interessant om de levensduur van de accu te verlengen. Genoeg redenen om je als autobezitter in dit zeer praktische gebruiksvoorwerp te verdiepen, zeker als je er niet van houdt om onaangenaam verrast te worden.

Auto acculader nodig bij een nieuwe auto?

Veel automobilisten zijn van mening dat zij geen acculader nodig hebben als zij in het bezit zijn van een nieuwe auto. Dit is voor een deel ook het geval, mist de auto met regelmaat gebruikt wordt. Als dit niet het geval is, zal een accu toch leeglopen. Dit komt omdat een moderne auto ook elektriciteit gebruikt als deze stilstaat om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat de elektrische deurvergrendeling blijft functioneren. Dit is ook de reden dat sommige mensen ervaren dat hun (nieuwe) auto niet start als ze 6 weken op vakantie zijn geweest. 

Het is daarnaast goed om te beseffen dat een accu van een auto aan slijtage onderhevig is. Dit betekent dat een accu “op kan raken” en op den duur vervangen zal worden. Deze vervangingsbehoefte zal merkbaar zijn als de auto startproblemen begint te vertonen. Vooral bij kouder weer kunnen dit soort problemen zich voordoen. Dit is uiteraard een periode  waarin je niet voor dit soort onaangename verrassingen wilt komen te staan.

Auto acculaders om een accu te onderhouden

Het is belangrijk om te voorkomen dat een accu volledig leeg raakt. Er is in dat geval sprake van een diep ontladen accu. In dat geval zal de accu niet meer hersteld kunnen worden en is er geen andere optie dan deze energiebron te vervangen. Om dit soort situaties te voorkomen, is het een goede keuze om auto acculaders te gebruiken om een accu te onderhouden. Hiervoor gebruik je  een druppellader. Zoals de naam al aangeeft, wordt de accu met deze lader druppelsgewijs opgeladen. Een druppellader schakelt automatisch over naar onderhoudsstand wanneer de accu vol is. Hiermee bevorder je de duurzaamheid van de accu. Dit soort auto acculaders gebruik je om een accu te onderhouden. 

Auto acculaders om een accu direct op te laden

Lineaire acculaders zijn auto acculaders om een accu direct op te laden. Dit is de lader die je gebruikt voor een snelle service als je auto je letterlijk laat staan. Dit is dus een recht-toe-recht-aan acculader waarbij het van belang is om op tijd de klemmen van de accupolen te verwijderen om overbelasting van de accu te voorkomen. Bij een druppellader hoef je je hierover dus geen zorgen te maken. Druppelladers kun je een langere tijd “aangeladen” aan de auto laten zitten.

Auto acculader kopen? Let hierop!

Naast de bovenstaande keuzemogelijkheid tussen een lineaire autolader en een druppellader  zijn er nog andere factoren waar je op moet letten bij het kopen van een geschikte auto acculader. Er zijn immers meerdere keuzemogelijkheden met betrekking tot het type lader, de werkstroom en de laadstroom. Op de site van een gespecialiseerde (online) acculader center vind je alle benodigde informatie om een overwogen keuze hierin te kunnen maken. 

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *