Samsung Galaxy Tab S4

In een wereld waar we altijd connected willen blijven met onze mail, social media en alles wat er in de wereld gebeurt is de tablet niet meer weg te denken. De kloof tussen laptop en tablet wordt steeds kleiner. De Galaxy Tab S4 van Samsung is hier een goed voorbeeld van, en misschien wel de tablet die het meest in de buurt komt.

Niet meer weg te denken

Waar de tablet in zijn beginjaren vooral als ‘’onnodige’’ gadget werd gezien, is deze inmiddels in bijna ieder huishouden terug te vinden. Sterker nog de tablet is tegenwoordig onderdeel van het lespakket van veel basisscholen. En zo gek is dat niet als je beseft dat de kinderen opgroeien in een wereld waar bijna alles al digitaal is. Ook in het zakenleven is tablet niet meer weg te denken, dus je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen.

Fraai design

De door ons geteste Samsung Galaxy Tab S4 is het huidige paradepaartje onder de tablets van Samsung. Uitgevoerd met zowel aan de voor-  en achterzijde glas is het een fraaie design. Enige bijkomende nadeel is dat al dat glas niet echt val bestendig is. Het 10.5 inch scherm is uitgevoerd zonder ‘home’ knop om zo min mogelijk schermranden te hebben. Helaas is het Samsung nog niet gelukt net zoals bijvoorbeeld bij de Galaxy S9 telefoon de randen bijna helemaal te laten verdwijnen. De techniek is wel al in huis dus dit zullen we hoog waarschijnlijk wel bij de opvolger gaan zien.

> Bekijk de Samsung Tabs op Bol.com

> Bekijk de Samsung Tabs bij MediaMarkt

Haarscherp beeld en geluid

Het 10.5 inch scherm is uitgevoerd met een ‘Infinity sAMOLED Display’ met een kraakheldere resolutie van 2560 x 1600 pixels. Dit maakt het verre van een straf om je Netflix serie op de Tab S4 te moeten kijken. Ook het geluid is zeer aangenaam, en wordt verdeelt over een viertal AKG speakers die te vinden zijn aan de boven- en onderkant van de tablet. Ook de foto’s gemaakt met de 13 mexapixel camera zijn van goede kwaliteit, al blijft het altijd wel wat onhandig fotograferen.

S-Pen en accessoires

Tot dusver zou je zeggen dat de Samsung Galaxy Tab S4 naast het heldere scherm zich niet echt onderscheid van andere concurrenten. Om het onderscheid te maken en het optimale uit de Tab S4 te kunnen halen dien je wel een aantal accessoire aan te schaffen. Zo is het externe toetsenbord een echte musthave (€149,99.-). Naast dat dit erg fijn is als je veel moet typen, is dit meteen een beschermhoes voor je tablet. Ook is er een Bluetooth muis(€39,99.-) bij te bestellen die de tablet helemaal omtovert tot een soort laptop. Al zou je best zonder muis kunnen aangezien de Tab S4 standaard wordt geleverd met de S-Pen. De pen fungeert als een soort muis, en maakt het mogelijk makkelijk aantekeningen te maken. Zelfs wanneer het beeld op zwart staat kan je snel even aantekeningen maken zonder hier een app voor te hoeven openen. Erg handig als je bijvoorbeeld even snel iets moet noteren wanneer je aan de telefoon bent.

Dex-Modus

Wat de Samsung Galaxy Tab S4 echt interessant maakt is de Dex-Modus. Via dit systeem is de tablet aan te sluiten op een externe monitor. Dit maakt multitasking een stuk makkelijker. Daarnaast is de tablet ook om te toveren in een soort grote touchpad wat in combinatie met de S-Pen ideaal is voor grafische doeleinden. De Dex adapter kabel kost ongeveer €35.-

Conclusie

De kloof tussen tablet en laptop is nog niet helemaal dicht. Maar de Samsung Galaxy Tab S4 behoort wel tot de beste in zijn categorie. En daarnaast is Tab S4 ontzettend veelzijdig, of het nu gaat om vermaak voor heel jong tijdens een lange autorit of tot het geven van een zakelijke presentatie, hij kan het allemaal. En nu juiste die veelzijdigheid zorgt ervoor dat de tablet de ‘’gadget’’ is die ons leven digitaal veel makkelijker maakt. De prijs van de Samsung Galaxy Tab S4 is helaas wat aan de forse kant en start bij de €649.- voor de wifi uitvoering. Maar bedenk wel dat je hiervoor een ontzettend veelzijdig apparaat krijgt.

> Bekijk de Samsung Tabs op Bol.com

> Bekijk de Samsung Tabs bij MediaMarkt