Samsung S9+

In een tijdperk waar de smartphone niet meer weg te denken is spelen de autofabrikanten hier handig op in. Dankzij handige systemen en apps communiceren auto en smartphone steeds meer met elkaar en blijven we ook tijdens het rijden verbonden met de buitenwereld. Speciaal voor de autorijder testen wij het topmodel van Samsung de Galaxy S9+

We kunnen niet meer zonder

Hoewel velen graag terug zouden gaan naar de tijd zonder, is de mobiele telefoon niet meer weg te denken uit onze huidige lifestyle. En oké op sociaal vlak heeft de mobiel zijn positieve stempel nou niet echt gedrukt. In gezelschap van anderen zitten er altijd wel een aantal in het scherm gedoken. Maar als we het negatieve en positieve even tegen elkaar wegstrepen zal er onder aan de streep toch uitkomen dat het toch wel een verdomt fijn en handig accessoire is. Zo kunnen we bijvoorbeeld met het mobiele internet tegenwoordig alles wat we thuis kunnen ook onderweg, van muziek luisteren, tv kijken tot online shoppen. Dankzij werken in de cloud kan de mobiel ook fungeren als mobiel kantoor en hoeft het zakenleven niet stil te staan onderweg.

Het vlaggenschip van Samsung

Met de Samsung S9+ testen we meteen het topmodel van het moment. Het eerste dat opvalt is het grote 6,2 inch ‘infinity display’ met zijn gebogen schermranden. Net als zijn voorganger de S8 is het scherm nagenoeg randloos, alleen aan de boven- en onderzijde is een zwart balkje te zien. Voor het kijken van filmpjes en foto’s is zo een groot scherm erg fijn. Maar even een bericht met één hand typen is haast niet te doen. Cosmetisch gezien is de S9 dan ook niet rigoureus vernieuwd. De voornaamste veranderingen zijn dan ook te vinden aan de binnenzijde van de mobiel. Een volledig nieuwe Octa Core processor zorgt voor het snelle laden van bijvoorbeeld apps en foto’s. Ook het display is met  2960 x 1440 pixels in HD mega scherp te noemen. Het ontgrendelen gaat wederom via gezichtsherkenning of vingerafdruk. Gelukkig is bij de S9+ de vingerscanner wel onder de camera geplaatst en dus makkelijker te vinden. Bij de S8 zat deze naast de camera wat zorgde voor vette vingers op de camera lens

Haarscherpe foto’s

Waar vooral veel aandacht aan is besteed bij de nieuwe S9+ zijn de camera functies.  Aan de voorzijde vinden we een 8 megapixel camera voor de scherpste selfies. Aan de achterzijde vinden we een dubbele camera met 12 megapixels. Hoewel het aantal megapixels niet is toegenomen zijn dankzij het wisselen tussen variabele diafragma de foto’s met name in het donker een stuk scherper. Voor de autospotter onder ons een erg fijne verbeteringen. Ook wij hebben de camera uitvoerend getest tijdens de rijtest van de Nissan Leaf  en waren zeer onder de indruk. Ook nieuw zijn de AR Emoji en superslowmotion functie. Met AR Emoji kan je doormiddel van het nemen van een selfie een geanimeerd poppetje van jezelf creëren. Het is geinig een keertje te maken maar een functie die je weer snel vergeet. Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor de superslowmotion functie waarbij je filmpjes kan maken in slowmotion. Naast dat het maken van zo een filmpje niet makkelijk is te noemen ga je dit waarschijnlijk één keer proberen maar verder nooit meer naar omkijken.

De Samsung Galaxy S9+ in de auto

Gelukkig is de tijd van Het Bluetooth oortjes voorbij. Ieder beetje moderne auto heeft minimaal een bluetooth verbinding die bellen via de speakers van je auto mogelijk maakt. Eigenlijk zijn we inmiddels alweer een stuk verder en zijn de meeste moderne auto’s wel uitgerust met een multimediasysteem die direct koppelt met je telefoon. Hierdoor is bijvoorbeeld muziek afspelen, bellen en navigeren allemaal via smartphone mogelijk. Wanneer het multimediasysteem samen werkt met de apps Apple CarPlay en Android Auto zijn diverse apps van je smartphone direct beschikbaar op het systeem van de auto. De Samsung Galaxy S9+ draait op Android en zou dus moeten koppelen via Android Auto. Nu is Android Auto zo een beetje voor de gehele wereld beschikbaar behalve in Nederland. Reden hiervoor is dat je de smartphone niet mag gebruiken in het verkeer. Een beetje vreemde reden aangezien het er juist voor zorgt dat je de handen aan het stuur kan houden. Via wat omwegen is wel een buitenlandse versie van de app te downloaden.

Onze conclusie

De Samsung Galaxy S9+ is een zeer fijne telefoon in gebruik. Voor ons autoliefhebbers behoren vooral het super heldere scherm en de scherpe camera tot de pluspunten. Het enige minpunt is eigenlijk alleen het lastige typen met één hand. Het niet werken van Android Auto kunnen we Samsung niet toerekenen al zouden ze hier ook zelf een app voor kunnen ontwikkelen die Android Auto overbodig maakt.

 

Categorieën