Review Dyson Pure Hot+Cool (14)
SterktesZwaktes
+ Praktisch in gebruik– Niet compleet zwart te verkrijgen
+ Fijn formaat– Geen fysieke knoppen
+ Strak design– Alleen modern vormgegeven
+ Goed werkende app als afstandsbediening– Zichtbare printplaat in de afstandsbediening
+ Lang gebruik van filters
Sterkte/zwakte analyse Dyson Pure Hot+Cool

In deze tijd van eerst stikstof en later corona-problematiek is schone lucht meer een ‘hot topic’ dan ooit! Dyson had vermoedelijk een vooruitziende blik en speelde hier jaren geleden al op in. Jarenlang levert Dyson namelijk al modern uitziende “luchtbehandelingssystemen”. Ze hebben ze zelf in drie categorieën ingedeeld te weten, luchtreinigingsventilatoren, luchtbevochtigers en ventilatoren & verwarmingen. We mochten de luchtreinigingsventilator Dyson Pure Hot+Cool testen. Deze analyseert de lucht, haalt verontreinigde stoffen uit de lucht en verspreidt gereinigde lucht tot in elke hoek van de kamer. En blaast met een maximum van 290 liter per seconde de lucht door ruimte. Lees hier onze bevindingen thuis en op kantoor.

Unboxing en installeren van de Dyson Pure Hot + Cool?

De Dyson luchtreiniger reinigt de ruimte waarin hij staat en kan deze ruimte ook verwarmen of koelen. Op het display kun je kun je de luchtkwaliteit en het temperatuur aflezen. De luchtreiniger kun je op nachtmode en sleeptimer zetten, wat natuurlijk ideaal is.

Paar maanden geleden hebben we de Dyson Pure Hot+Cool in ontvangst mogen nemen. Vanwege het corona virus kan het soms lastiger zijn met het in ontvangst nemen van bepaalde pakketten. Maar alles werd volgens gepaste afstand afgeleverd en ik heb zeer tevreden mijn pakket kunnen aannemen.

> Bekijk de prijs van de Dyson Pure Hot+Cool op Bol.com

> Bekijk de prijs van de Dyson Pure Hot+Cool bij MediaMarkt

Bij het openen van de doos vind je naast de ventilator twee setjes met filters, een handleiding waar alles in beschreven staat en een afstandsbediening. Dit maakt de Dyson zo compleet. Wat wel belangrijk is om te melden; één setje filters zit al in de ventilator.

Dyson Pure Hot+Cool afstandsbediening
Design afstandsbieding

Het design van de Dyson spreekt de meeste mensen wel aan. Hij is qua afmetingen precies groot genoeg om op de grond neer te zetten, maar ook klein genoeg om op een verhoging te plaatsen. Qua formaat zit deze Hot+Cool precies tussen de kleinere Pure Cool Me / Pure Cool Tafel en grotere Pure Cool en dikkere Pure Humidify+cool in. De moderne vormgeving past hij goed in elk kantoor en de meeste huishoudens. Omdat je deze Dyson niet kunt verstoppen achter bijvoorbeeld het gordijn, was het hier op op kantoor en bij het thuiswerken wel onderwerp van discussie. Iedereen vind hem mooi, maar hij valt ook wel op. De vrouwen zagen hem liever in de hoek en de mannen konden deze eye-catcher wel waarderen en zouden het liefst in het midden van de vloer zetten. Maar na de gewenningsperiode mocht hij overal langs de muur staan. Vanwege de blaastechniek en instelbare blaashoek, kan hij eigenlijk overal wel geplaatst worden om goed zijn werk te doen.

Het aansluiten van de Dyson is erg makkelijk. Je start de app op en doorloopt zo alles. De app heeft zelf in de gaten dat er een netwerkloze Air Multiplyer ventilator in de ruimte staat. Ideaal dus!

Compleet geleverd

Wat erg prettig is, zijn de twee losse filters die in de Dyson zitten. Zo hoef je maar één filter te vervangen die verstopt is. Zo kun je in sommige gevallen lang doen met de filters. Vanwege corona mochten de we Dyson wat langer houden, maar ook na enkele maanden hoefden we nog steeds niet de filters te vervangen. Misschien gaan ze wel een paar jaar mee??? Wie zal het zeggen? De Dyson Pure Hot+Cool houdt zelf de effectiviteit van de filters in de gaten. Zo weet je precies welke filter je moet vervangen en wanneer. Via het display kun je dit ook goed in de gaten houden.

Keurig verpakt voor transport

Bediening

Het bedienen van de Dyson gaat erg gemakkelijk, want dit kun je gemakkelijk doen via de app op je telefoon en/of iPad. Ook kun je hem makkelijk bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening. De afstandsbediening werkt wel een stuk sneller. Je hoeft de app niet te openen op je telefoon, maar je krijgt dan wel minder informatie. Via je telefoon scroll je makkelijk door de menu’s en krijg je inzicht in welke “schadelijke” deeltjes en gassen zich op kantoor of huis bevinden. We merkten dat we daardoor de afstandsbediening bijna niet gebruikte.

Dyson Pure Hot+Cool Air Mulitplier Technology

Terwijl de afstandsbediening wel een handige feature heeft. Als je de afstandsbediening bovenop de Dyson legt, dan valt hij er niet vanaf vanwege de magneten in de ventilator en de afstandsbediening zelf. Als kritiekpuntje over de solide afstandsbediening kunnen we wel zeggen dat je de printplaat in de afstandsbediening ziet zitten, van bovenaf bekeken.

Dagelijks gebruik

Het is het handigst om de Dyson op de automatisme piloot te zetten. Zo gaat hij zonder dat jij iets hoeft te doen harder werken als de lucht slechter is. Heel fijn, zo hoef je namelijk niet constant op te letten of er mee bezig te zijn. Ook is er een mogelijkheid dat hij automatisch de temperatuur op peil houdt. Je moet dan wel zelf instellen welke temperatuur je het liefste zou willen, maar verder hoef je dan niks meer te doen.

Opvallend

Het viel tijdens de hooikoorts periode op dat hij harder ging werken zodra er een raam of deur naar buiten open gezet werd. Dat bevestigt dat de buitenlucht niet altijd beter is dan binnen. De collega’s met last van hooikoorts merkte ook dat de Dyson voor minder pollen zorgde en baalde daarom soms van de thuiswerkdagen. Één van hen heeft al een Dyson voor thuis gekocht. Tja, soms moet je het eerst ervaren, om overtuigt te worden.

Ook hebben we een keer thuis gegourmet met de Dyson in de buurt. De Dyson moet je dan wel na het gourmetten aanzetten én de hele nacht. Dan heb je de dag erna helemaal geen last meer van nare luchtjes. Dit hadden we nog nooit ervaren. Meestal geniet je de volgende dag nog het gourmetten als je wakker wordt… Trouwens, als je de Dyson tijdens het gourmetten aanzet, dan blaast hij hard om al alle vieze bakluchtjes te verwijderen. Dat komt het comfort niet ten goede.

Slaapkamermodus

Het is wel eens prettig om de Dyson op je slaapkamer neer te zetten, zodat ook daar de lucht wordt gereinigd. Daarom is het juist zo fijn dat er een slaapmodus op de Dyson zit. Door deze aan te zetten voorkom je dat hij ineens heel hard gaat blazen. De Dyson gaat ‘s avonds wel gewoon door, maar zonder dat jij er last van hebt. Ook het licht op de display is gedimd in de tijd van de slaapmodus.

Dyson Pure Hot+Cool
Automatische stand werkt het prettigst

Ik ben zelf een makkelijke slaper en vind het lekker om iets of wat geluid te horen op de achtergrond. Maar als jij hier echt niet van houdt en het liefst totale stilte hebt, dan moet je de Dyson misschien helemaal niet aanzetten als je gaat slapen.

Met de Dyson Pure Hot+Cool heb je ook een erg prettige functie gekregen. Dat is namelijk de lucht naar achteren blazen en niet alleen naar voren, waardoor je de warmte goed kunt verspreiden in de kamer. Dit vind ik zelf erg fijn.

Conclusie test Dyson Pure Hot+Cool

Bovenverwachting prettig is de Dyson Pur Hot+Cool. Hij is echt superfijn in het gebruik. Het enige wat ik jammer vind, vooral als je kijkt naar de trend van nu, is dat het model niet helemaal in het zwart verkrijgbaar is. Zijn moderne looks spreken bijna iedereen wel aan. Daardoor heb je wel minder fysieke knoppen ben je meer aangewezen op de app en afstandsbediening. De kleine minpunten wegen niet op tegen zijn grote pluspunten.

> Bekijk de prijs van de Dyson Pure Hot+Cool op Bol.com

> Bekijk de prijs van de Dyson Pure Hot+Cool bij MediaMarkt

Verder vind ik het prettig dat hij de lucht kan reinigen en op temperatuur kan brengen. Je kunt hem ook gemakkelijk verplaatsen en op de automatische stand zetten. Als ik kijk naar prijs en kwaliteit ben ik zeer tevreden. Ik vertrouw op mijn Dyson Pure Hot+Cool en raad hem aan voor thuis en op kantoor. En op kantoor is schone lucht een must voor je medewerkers. De Dyson kun je zien als een bevestiging van goed werkgeverschap. Alleen jammer dat we nu zoveel thuiswerken.

Categorieën