Het universeel compatibele BMW Motorrad communicatiesysteem biedt tal van handige features. In dit persbericht gaan we er nader op in.

Tijdens het rijden met je duopassagier of andere groepsleden praten, samen naar je favoriete muziek luisteren, telefoongesprekken voeren of de aankondigingen van het navigatiesysteem volgen – het nieuwe BMW Motorrad communicatiesysteem ConnectedRide Com U1 biedt dit allemaal met behulp van Bluetooth- of Mesh 2.0-technologie.

BMW Connectride aan witte helm vast
Wat heb je op je helm?

Het nieuwe ConnectedRide Com U1-systeem heeft een modern, universeel compatibel ontwerp en kan worden bevestigd aan helmen zoals de BMW Motorrad StreetX, GS Pure en Sao Paolo. Indrukwekkende audioprestaties, een geluid van hoge kwaliteit en een uitstekend draagcomfort worden geleverd door de luidsprekers van HD-kwaliteit, die zeer eenvoudig in de helm te plaatsen zijn.

FM-radio

Verder is ConnectedRide Com U1 uitgerust met een FM-radio waarmee maximaal tien radiozenders kunnen worden opgeslagen. Het zoeken van zenders gebeurt met een druk op de knop of via de gratis ‘Com U1’ app.

Bellen, radio, navigatie, het kan allemaal

De bediening van ConnectedRide Com U1 vindt intuïtief plaats via vier toetsen of via de app, die ook diverse instelmogelijkheden biedt. Via de spraakbesturing kunnen verschillende functies worden geactiveerd, afhankelijk van de bedrijfsmodus. De spraakbesturing is beschikbaar in acht talen: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Chinees, Japans en Russisch. Als de mobiele telefoon rechtstreeks op het communicatiesysteem wordt aangesloten, is een comfortabele toegang tot digitale spraakassistenten beschikbaar, waardoor spraakinvoer mogelijk wordt.

Bereik maximaal 2 kilometer

Intelligente audiomixing zorgt voor een bijzonder hoog communicatiecomfort. Als u bijvoorbeeld via Bluetooth Intercom spreekt en er komt tegelijkertijd een navigatie-aankondiging binnen, dan wordt het volume van de Intercom voor de duur van de aankondiging verlaagd.

Wanneer de headset is ingeschakeld, knippert een LED om de laadstatus van de accu aan te geven. Als het oplaadniveau tijdens gebruik te laag wordt, klinkt er automatisch een gesproken mededeling. De gebruiksduur van een volle accu is tot 13 uur met Bluetooth Intercom en tot 8 uur met Mesh Intercom.

witte helm met BMW ConnectedRide Com U1-systeem
Gebruiksduur 8 tot 13 uur. Opgeladen in één uur.

De snellaadtijd bedraagt één uur. Bovendien maakt de snellaadfunctie na slechts 20 minuten opladen een gebruiksduur van 3,5 uur (Mesh Intercom) of 6 uur (Bluetooth Intercom) mogelijk.

Via Bluetooth is het bereik van de intercom tot 2 kilometer in open terrein. Via Mesh kan dit bereik worden uitgebreid tot maximaal 8 kilometer in open terrein als ten minste zes rijders zijn aangesloten en op een maximale afstand van 1,6 kilometer van elkaar rijden. Voor een optimaal bereik in de Mesh-modus is het systeem uitgerust met een antenne die handig in- en uitgeklapt kan worden.

Zes gebruikers

Tijdens actieve groepscommunicatie kunnen maximaal zes gebruikers tegelijkertijd spreken. Als alternatief voor communicatie via Mesh is het mogelijk om communicatie via Bluetooth op te zetten met twee deelnemers.

Communicatie via Mesh met communicatiesystemen van andere fabrikanten dan Sena of BMW Motorrad is niet mogelijk. Ook is het niet mogelijk om externe communicatiesystemen te integreren in groepscommunicatie via een Bluetooth-bridge.

twee motorrijders met BMW helm bij motorfiets
Communiceren via Mesh, tot 8 km bereik

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *