Test Samsung S20 Ultra 5G

Op zoek naar een nieuwe telefoon en een camera of een combinatie? Zoek niet verder! De Samsung S20 Ultra 5G is dan de perfecte telefoon voor jou! De Samsung S20 Ultra 5G is een redelijk grote telefoon, maar wel met veel mogelijkheden zoals; 4k (op 60fps) of 8k (op 30 fps) video’s, 4k/8k foto’s, lekker zware games spelen of gewoon lekker internetten.

Sterke punten Zwakke punten
+ Scherpe foto’s/video’s (4K en 8K) – Wat zwaarder dan andere telefoons
+ 120 Hz schermverversing – Vingerafdrukscanner zit iets te hoog
+ 5.000 mAh batterij (normaal is 3.000 mAh) – Volumeknop aan de rechterzijde in plaats van links
+ Supersnel opladen (2% – 100% binnen 1 uur)
+ 8 core processor en 12 GB RAM geheugen
Sterke / zwakte analyse Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Top foto’s en video’s

Doordat de Samsung S20 Ultra 5G 4k/8k video’s kan maken is het een fijn toestel om video’s te maken voor het bedrijf. Details zijn namelijk heel goed te zien. Voor productfoto’s (voor de foodies onder ons) is dit toestel ideaal om plaatjes mee te schieten.

Gezellige momenten moet je vastleggen. Met de S20 Ultra is dat geen probleem. Je hoeft hiervoor geen nieuwe fototoestel te kopen. De S20 Ultra is hiervoor top. Je kunt 10x inzoomen zonder scherpte verlies of 100x digitaal inzoomen. Bij dit laatste verlies te telkens wel wat scherpte. Én laat je er nu ook nog eens mee kunnen bellen…

Veel detail in de foto

Bellen en internetten gaat via het 5G netwerk. Daarmee heb je supersnel internet. In theorie kun je een downloadsnelheid behalen van 4,2 gigabit per seconde (Gbps). In de praktijk zal dat echter 1 Gbps zijn. De voorganger van 5G (4G) haalde een gemiddelde downloadsnelheid van 20 megabit per seconde (0,02 Gbps). Oftewel 50x langzamer. Je netwerkaanbieder moet het wel ondersteunen.

Omdat de Samsung S20 Ultra 5G een AMOLED scherm heeft met 120 Hz (ververs snelheid) is het zeer aangenaam om naar het scherm van het toestel te kijken, alles beweegt natuurlijk en geleidelijk. De Samsung S20 Ultra 5G is ook snel opgeladen, binnen ongeveer één uur is het toestel van 2% naar 100% opgeladen. Ideaal!

Op snelheid

Door het 12Gb ram geheugen kun je meerdere programma’s open hebben staan of op de achtergrond laten werken. Dit kan handig zijn voor het multitasken (meerdere activiteiten tegelijkertijd). Je ervaart dan helemaal geen vertraging.

Net als bij een professionele camera voel je de bij de Samsung S20 Ultra 5G de shutter sluiten bij het nemen van een foto. Voor degene die dit niet prettig vinden, helaas. Het kan niet uitgezet worden. Bedenk dan maar dat het vroeger ook zo ging ;).

Ontdek in 360 | Samsung Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra | Samsung NL
Je hoort de shutter sluiten bij het nemen van foto’s

Waarom de Samsung S20 Ultra 5G? Als je het belangrijk vind om scherpe en heldere foto’s en/of filmpjes te maken blinkt de Samsung S20 Ultra 5G hier het meest in uit door de hoge kwaliteit van de camera in vergelijking met anderen.

Conclusie test Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Mijn eerste indruk van de foto’s was… WAUW! De foto’s zijn zo haar scherp dat je elk detail heel goed ziet, ook de inzoommogelijkheid is bizar goed! Je kunt 10x inzoomen, zonder dat je foto onscherper wordt. De belkwaliteiten zijn gewoon goed, maar dat hebben andere (goedkopere) toestellen ook. Enkele minpunten zijn het grotere formaat en bijbehorende gewicht. De vingerafdrukscanner zit net iets te hoog. En de volumeknop zit aan de rechterkant in plaats van aan de gebruikelijke linkerkant.

Je ziet dat telefoonfabrikanten zich steeds verder ontwikkelen als fototoestelfabrikanten. In die richting kunnen ze hun toestellen nog laten evolueren. Samsung geeft hiervoor met de S20 Ultra haar visitekaartje af en zet de standaard. Goedkoop is hij niet, maar je moet ook zien als een goed fototoestel met telefooneigenschappen in plaats van andersom.

Test Samsung S20 Ultra 5G