Stellantis doet het eerste half jaar van 2023 goede zaken. In totaal wist het complete concert een groei te realiseren van 5,3 procent ten opzichte van vorig jaar. Dit komt neer op 1,44 miljoen voertuigregistraties tot nu toe. Met name de elektrische- en bedrijfsauto’s van Stellantis blijken populair. Met deze cijers staat Stellantis bovenaan in de verkoopstatistieken in onder andere Frankrijk, Italië en Portugal.

Fiat Panda blijft populair

In een Fiat Panda lach je iedereen uit. Met deze slogan bracht Fiat de eerste generatie van de Panda aan de man binnen Nederland. Ondanks dat in Nederland de verkoopcijfers van dit model wat minder zijn, blijkt deze A-segmenter het in heel Europa een stuk beter te doen. Binnen Europa neemt dit model de nummer twee positie in van het A-segment. In Italïe eindigt de Panda zelfs bovenaan, terwijl er enkel in dat land ook nog de concurrentie is van de Lancia Ypsilon. Wat dan het populairste model is binnen heel Euroa? Ook dit is een Stellantis product en zelfs een Fiat product, namelijk de Fiat 500!

Fiat Panda sunset

Elektrisch groeit

it heeft met name te maken met het feit dat de 500 ook beschikbaar als volledig elektrisch model. Samen met de immens populaire Peugeot e-208 is de Fiat 500e namelijk de best verkochte EV in Europa. In Frankrijk, Italië en Spanje is de e-208 zelfs het best verkochte elektrische model. Ook in Nederland doet de Peugeot met de 208 overigens goede zaken, al moeten ze daar wel Kia en diens Picanto voor zich dulden. Bijzonder is wel het zeer sterke marktaandeel van Stellantis in de EV-markt. In het A-segment noteren zij een aandeel van 39 procent. Het B- en B-SUV segment is zelfs goed voor respectievelijk 62 procent en 53 procent.

laden Fiat 500e 11kW AC en 50 tot 85 kW DC

Bedrijfswagens

Aangezien Stellantis met de groep zo’n beetje de hele bedrijfswagentak in handen heeft, is het niet heel bijzonder dat het concern bovenaan staat in de verkoopstatistieken. Zo noteren zij een eerste plaats in (houd je vast!): Frankrijk, Italië, Polen, Portugal, Spanje en Nederland. Uiteraard is de Fiat Ducato het meest populair in Italië, chauvinistisch als ze zijn. En dan denkt u misschien; de Peugeot Partner zal wel de Franse hitlijsten aanvoeren, maar dat is niet zo! De Partner blijkt namelijk bijzonder populair in Spanje. De Opel Vivaro-e is daarnaast het meest populair in Polen. Feit is wel dat Stellantis dus geen precieze aantallen vrijgeeft, waardoor we niet weten hoeveel elektrische bedrijfswagens er überhaupt verkocht zijn. Toch is het knap dat Stellantis 46 procent van de elektrische bedrijfswagenmarkt in handen heeft!

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *