Citroën zal binnenkort de autowereld verrassen met de onthulling van een gloednieuwe generatie C3. Deze langverwachte lancering belooft het revolutionaire elektrisch model genaamd de Citroën ë-C3 te laten zien die wellicht wel op het punt staat de markt te veroveren. Hoe dan? Nou, onder andere met zijn aantrekkelijke prijskaartje van minder dan €25.000.

Van (ver)oud(erd) naar nieuw

De Citroën C3, een vertrouwd gezicht op de wegen, evenals de Opel Crossland, delen hetzelfde DNA binnen de Stellantis-familie. Ook hebben ze een ander gemeenschappelijk kenmerk: ze zijn gebaseerd op wat verouderde technologieën. Ondanks hun jarenlange aanwezigheid op de markt blijft de C3 een favoriet onder de consumenten. Het is namelijk zo dat deze charmante hatchback een indrukwekkend marktaandeel van 30% in Europa bezit in zijn segment.

Nu is het moment aangebroken om een tipje van de sluier op te lichten over de langverwachte nieuwkomer. Koskas (Citroën hoge pief) onthult dat de nieuwe C3 zijn debuut zal maken in de herfst. Maar, er is meer: Het zal een volledig elektrische auto zijn, die Citroën trots positioneert als het Europese antwoord op voordelige Chinese EV’s. Citroën presenteert de ë-C3. Deze compacte stadsrakker belooft niet alleen een betaalbaar prijskaartje te hebben, maar zal ook een vleugje avontuur toevoegen aan het dagelijkse rijden. Althans, zo ziet hij eruit. De typische Citroën styling komt goed naar voren in het ontwerp.

Wij weten niet zeker of dit renders zijn of het model wat al in India wordt verkocht. De afbeeldingen zijn niet van ons.

Kopie uit India of helemaal vers?

Wellicht verraadt deze onthulling het bestaan van een vergelijkbaar model die al in India wordt verkocht. Er is zelfs speculatie over de mogelijkheid van een Europese versie van dit Indiase model, aangepast aan de smaak en behoeften (veiligheid!) van de Europese markt. Het is echter belangrijk op te merken dat de ë-C3 zelf in Europa zal worden geproduceerd, niet in India. Hierdoor zijn er toch verwachtingen van een compleet nieuwe auto.

Hoewel de details van de Europese ë-C3 nog niet volledig zijn blootgelegd, is één ding duidelijk: het zal aanzienlijk betaalbaarder zijn dan zijn elektrische tegenhangers. Gek genoeg zijn dat andere Stellantis producten, namelijk de Peugeot e-208 en de Opel Corsa Electric. Met een combinatie van innovatie, stijl en een prijs die de concurrentie doet blozen, heeft Citroën een elektrische hatchback gecreëerd die niet te weerstaan zou moeten zijn. Pas op Volkswagen I.D.2ForAll, de Fransozen komen eraan.

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *