Aston Martin Tyre Cushions

In een segment genaamd Aangevinkt, ontdekken wij de bijzondere en bizarre wereld van de optielijst. Metallic lak of lichtmetalen velgen kan bij alle automerken wel aangevinkt worden. Maar de opties in deze artikelen zul je niet overal zo snel vinden. Want met de winter op komst, en de zomerauto´s veilig opgeborgen in de schuur, kijken wij naar de Aston Martin Tyre Cushions.

Wat zijn de Aston Martin Tyre Cushions?

De Aston Martin Tyre Cushions, oftewel bandenkussens, zijn bedoeld om leeglopende banden te ondersteunen. De gemiddelde supercar verzamelaar heeft natuurlijk diverse auto´s om mee te rijden. Als deze verzamelaar zijn collectie ook nog eens onderverdeeld per jaargetij, dan is dit de perfecte optie. Met de Tyre Cushions is het namelijk mogelijk om een Aston Martin op 4 bandenkussens te plaatsen. Hierdoor staat de auto veilig en beschermd als er voor een langere periode niet mee gereden wordt. Als de bandenspanning dan langzaam leegloopt, worden de banden en de velgen ondersteund. De kussens zijn uiteraard voorzien van het Aston Martin logo.

Aston Martin, bandenkussen
Logo inbegrepen

Wat kan je ermee?

Naast laten zien aan je vrienden dat deze kussens echt van Aston Martin zijn, niet heel erg veel. Het doel is eigenlijk vrij duidelijk maar het probleem komt meer voor dan je zou denken. Om de banden te kunnen ondersteunen heeft Aston Martin de kussens getest tot aan de hoogst beschikbare Zwitserse kwaliteitseisen. Met een maximumgewicht van 2500kg is het voor alle Aston Martin modellen geschikt, zelfs voor de DBX. Er is tevens gedacht aan de mensen met meer geld dan smaak. De kussens kunnen namelijk banden ondersteunen tot een breedte van 500mm.

stenen weg, rode auto, aston martin DBX
Banden wel eerst schoonmaken

Wat is er zo speciaal aan?

Hadden wij al gezegd dat deze kussens het logo van Aston Martin hebben? Euhm, alle 4! Nou oke… de kussens zijn speciaal ontwikkeld om de band te ondersteunen wanneer deze leeg loopt. Dit wordt gedaan doordat de vorm van de kussens zich om de band heen vormt. Hierdoor is er een extra bescherming tegen Flat spots.

De bandenkussen

Wat kost het?

Meer dan het zou mogen kosten, maar ongeveer wat je ervan zou verwachten. Deze Aston Martin Tyre Cushions kosten namelijk £870.11 inclusief belasting, wat omgerekend ongeveer €975,- is in vasteland geld. Maar, dan heb je er wel vier.

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *