Aston Martin DBX

De productie van de Aston Martin DBX is vandaag officieel begonnen. De eerste SUV van Aston Martin heeft een belangrijke rol binnen het illustere merk, namelijk de verkoopaantallen aanzienlijk verhogen. Aston Martin zegt dat de DBX voor de helft van de verkoopaantallen moet gaan zorgen. De verwachtingen zijn dus hoog gespannen.

The long game

Aston martin DBX hand built
De prestigieuze “HAND BUILT” badge

Aston Martin is sinds 2015 bezig met het ontwikkelen van de DBX. In de tussentijd hebben modellen als de Urus, Bentayga en zelfs de Cullinan bewezen, dat SUV´s de verkoop stimuleren. Aston Martin heeft echter de tijd genomen om alles perfect te krijgen voor het nieuwe model. Het eerste concept stamt immers al uit 2009, wanneer ze hun eerste poging deden met de Lagonda. Het ontwerp was ongeveer even controversieel als de eerste Lagonda en dus werd er verder gezocht. In 2015 kwam men met de DBX concept, een coupé SUV met vele stylingselementen van de V8 Vantage en de later geïntroduceerde DB11. Dit model viel wel in de smaak, echter was het te onpraktisch om goed te kunnen verkopen en dus werd er verder gezocht. De DBX combineert de beste eigenschappen van de twee concepten, en maakt er een fraai gelijnd praktische SUV van.

Oog op de toekomst met de DBX

Aston martin DBX productielijn
De DBX op de productielijn

De DBX heeft inmiddels al zijn testen doorstaan, dat onder andere bestond uit een demonstratierun tijdens het Goodwood Festival of Speed. Afgelopen december is de laatste hand gelegd aan een nieuwe productielijn. De fabriek gevestigt in Wales, is specifiek ontworpen voor het produceren van de DBX met een maximum aantal van 4.000 modellen per jaar. Aston Martin zegt dat ze inmiddels meer dan 2.000 orders binnen hebben gekregen van de SUV. Met een 4.0 liter V8 die 542 pk produceert, gaat de DBX van 0 naar 100 in 4.5 seconden met een topsnelheid van 290 km/h. Het eerste exemplaar is vandaag van de band gerold in de klassieke combinatie van Stirling Green met een bruin leer interieur.

DBX configurator
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *