“Be afraid. Not of what’s to come. But what we might lose.” Dit is de eerste zin die je zal lezen wanneer je op de website komt voor de nieuwe Aston Martin Valour. Een flinke statement met een heftige ondertoon naar de elektrische toekomst. Een toekomst waar er geen ruimte is voor de Aston Martin Valour, dus het is nu of nooit.

110 jaar Aston Martin

Ter ere van het 110 jarig bestaan van Aston Martin, heeft het merk besloten om een ode aan zijn eigen historie te produceren. De Aston Martin Valour zit bomvol met referenties naar het verleden, terwijl het gebruik maakt van hedendaagse techniek. Zo is de achterzijde niet opgezadeld met diverse steeds moeilijker uitziende spoilers.

Nee, een traditionele Kamm-tail zoals op voorgaande DB- modellen is voldoende. Geen flippers achter het stuur, maar een klassieke schakelpook die ook nog eens met hout ingelegd kan worden. Daarnaast zijn de twee ronde LED koplampen in combinatie met de brute voorspoiler, een directe referentie naar de absurde Aston Martin Rham/1.

Deze racemachine deed twee maal mee aan de 24 uur van Le mans, maar het is vooral de brute kracht en absurde looks die de Rham/1 de bijnaam “ The Muncher” gaven.

Het is echter niet allemaal klassiek, zo produceert de motor maar liefst 705 pk. Deze brute kracht wordt mogelijk gemaakt door een 5.2 liter twin-turbo V12. Alle kracht gaat zoals het hoort bij een Aston Martin, naar de achterwielen.

Aston Martin Victor

Aston Martin heeft in het niet zo verre verleden wel eens gelimiteerde-productie modellen gemaakt. De vergelijking met de unieke Aston Martin Victor is dan ook snel gemaakt en dat is niet zo gek. Beide voertuigen zijn een ode aan de sportauto. Maar waar de Victor gebaseerd is op de absurde Aston Martin Vulcan raceauto, is de Valour iets minder extreem in uitvoering.

In totaal zullen er slechts 110 exemplaren worden geproduceerd van de Aston Martin Valour. Uiteraard ter referentie van het 110-jarige bestaan van Aston Martin. De prijs van één van deze bijzondere retromodellen? Dat wilt Aston Martin nog niet zeggen, maar ga er maar vanuit dat het getal minstens zeven cijfers heeft.

Wil je zelf kijken hoe jouw Aston Martin Valour eruit ziet? Probeer dan snel de configurator

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *