Na de introductie van de nieuwe, achtste generatie Porsche 911 eind vorig jaar is nu het instapmodel gepresenteerd: de Porsche 911 Carrera. Dit model, zowel verkrijgbaar als coupé en als cabriolet, komt in de range onder de reeds gepresenteerd Carrera S en Carrera 4S.

Gouden velgen

Het woord ‘instapmodel’ klinkt wat oneerbiedig voor de Porsche Carrera, want heel veel verschil is er niet met de andere modellen. Het uiterlijk is gelijk: ook hier dezelfde elementen die teruggrijpen naar de allereerste Porsches, zoals de scherpe lijnen op de motorkap en de ronde koplampen. Net zoals de rest van de familie is de Carrera lager en breder dan zijn voorganger. De doorlopende achterlichten en de speciale letters in reliëf zijn eveneens present.

Je kunt de Carrera het makkelijkst herkennen aan de uitlaat. Waar de Carrera S en 4S een dubbele uitlaat aan beide zijden heeft, doet de Carrera het met een enkel pijpje aan elke kant. Als optie is echter een sportuitlaat te bestellen, die hetzelfde is als op alle andere modellen. Weg verschil dus. Ook de velgen zijn een maatje kleiner: 19-inch voor en 20-inch achter. Dit zal echter alleen een echte liefhebber opvallen, zeker als je dezelfde gouden velgen besteld als op de persfoto’s.

Porsche 911 Carrera

Zelfde motor

Ook onder de motorkap (uiteraard aan de achterkant) zit bij de Carrera dezelfde 3-liter zescilinder boxermotor als bij de andere modellen. Wel zijn de turbo’s iets kleiner, waardoor je het moet doen met 385pk, tegen 450pk van zijn snellere broers. Om je niet rot te laten voelen, meldt Porsche wel dat deze Carrera 15pk meer heeft dan de Carrera van de vorige generatie.

De versnellingsbak is dezelfde achttraps PDK-automaat. Vanuit stilstand snel je in 4,2 seconden naar 100km/u, of in 4 seconden rond als je het Sport Chrono pakket hebt aangevinkt. Dit is slechts enkele tienden langzamer dan de S-modellen.

Porsche 911 Carrera

Het interieur van de Porsche 911 Carrera is gelijk aan die van de andere 911-modellen. Dit is inclusief het 10.9-inch scherm en de uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden: van de permanente verbinding met assistentie tot de speciale routeplanner voor leuke rijbelevenissen.

Prijzen

De nieuwe Porsche 911 Carrera is nu te bestellen bij de dealer; vanaf september staat hij bij de dealer. Prijzen beginnen bij 141.400 Euro voor de coupé en 157.600 Euro voor de cabriolet. Let er wel op wat je allemaal aankruist op de lange optielijst, want je zit zo over de vanaf-prijs van de Carrera S. Porsche heeft ook een vierwiel-aangedreven 911 aangekondigd, maar deze zal pas vanaf volgend jaar leverbaar zijn.

Categorieën