Jeep Wrangler 2018

Aan de westkust van de Verenigde Staten, vindt momenteel de Los Angeles Auto Show plaats. Jeep showt aldaar de compleet nieuwe Wrangler. In het vierde kwartaal van 2018 arriveert hij in Nederland.

Dicht bij z’n roots

Het design is herzien, maar blijft desondanks dicht bij z’n roots. De Wrangler beschikt nog steeds over zeven sleuven in de grille, ronde koplampen en hoekige achterlichtunits. Jeep belooft tevens een verbeterde aerodynamica.

Niet alleen het exterieur is door het designteam herontworpen. Ook de binnenzijde oogt moderner. Dit is te danken aan het aanwezige Uconnect-infotainmentsysteem, die veel bedieningsfuncties op zich neemt. Het touchscreen is, afhankelijk van de gekozen uitvoering, 5, 7 of 8,4 inch groot. Apple CarPlay en Android Auto worden ondersteund. 

Wrangler voor offroadgebruik

Op technisch vlak is de Jeep Wranger flink aangepakt. Het model is voorzien van twee 4×4-systemen, waaronder permanente vierwielaandrijving. Aangezien de Wranger geschikt is voor offroadgebruik, is hij uitgerust met elektrische voor- en achterasvergrendeling en een gelimiteerd slipdifferentieel. 

Van viercilinder tot V6

Welke motoren de Jeep Wrangler in Nederland krijgt, wordt volgend jaar bekendgemaakt. In Noord-Amerika kan men o.a. een 2.0 liter viercilinder turbobenzinemotor en 3.0 liter EcoDiesel-krachtbron verwachten. Laatstgenoemde wordt gekoppeld aan een achttrapsautomaat.

Categorieën