ID ROOMZZ

Volkswagen heeft grootse plannen als het om elektrische modellen gaat. Na de onthulling van de I.D. NEO en I.D. CROZZ, heeft Volkswagen tijdens de Shanghai Motor Show de I.D. ROOMZZ gepresenteerd. Een concept-car dat in 2021 wordt gelanceerd als elektrische SUV.

Geen buitenspiegels

Zoals bijna elke concept-car, oogt de I.D. ROOMZZ erg futuristisch. Het meest opvallende aan het studiemodel, is de doorlopende lichtbalk op de grille en het ontbreken van buitenspiegels. In plaats daarvan zien we een camera, net als bij de Audi e-tron.

Het interieur is misschien nog wel futuristischer dan de buitenzijde. De I.D. ROOMZZ biedt plaats aan zeven personen, waarbij er drie zitconfiguraties mogelijk zijn. Volkswagen heeft de concept-car voorzien van verschillende intelligente technologie, met als hoogtepunt volledig autonoom rijden (ID. Pilot). Het is ook mogelijk de I.D. ROOMZZ zelf te rijden (ID. Drive). Schakel je toch liever over naar automatische piloot? Dan dient je hand min. 5 seconden het stuurlogo aan te raken.

Het dashboard is geheel digitaal. De bediening gebeurt via meerdere touchscreens, terwijl een 5,8 inch display de belangrijkste rijdersinformatie weergeeft.

Laden via inductie of stekker

Volkswagen kan niet achterblijven als het gaat om elektrische aandrijving. Net als de eerder getoonde I.D. NEO en I.D. CROZZ, is de I.D. ROOMZZ 100% elektrisch. De concept-car beschikt over twee elektromotoren: één op de vooras (102 pk) en één op de achteras (204 pk). Mede hierdoor heeft de auto de beschikking over 4Motion-vierwielaandrijving.

De acceleratie van 0 naar 100 km/h verloopt in 6,6 seconden. De topsnelheid is door Volkswagen begrensd op 180 km/h. Het accupakket kent een capaciteit van 82 kWh en zorgt voor een actieradius van 450 km volgens de WLTP-testcyclus. Opladen kan op twee manieren: via een inductie of via de gebruikelijke stekker.

Categorieën