Heb je de wens om off-road te gaan met de Suzuki Swift? Er is goed nieuws! Suzuki biedt de Swift nu ook aan met AllGrip-vierwielaandrijving. De prijzen beginnen bij € 21.199,-. Dat is een stukje duurder dan de voorwielaangedreven Swift: die is er vanaf € 16.799,-!

Inschakelbare vierwielaandrijving

Het merkbare verschil dankzij de AllGrip-vierwielaandrijving, is de extra grip op gladde en onverharde wegen. Suzuki geeft aan dat het niet om permanente vierwielaandrijving gaat, maar om inschakelbare 4×4. Op normaal wegdek zijn alleen de voorwielen aangedreven voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik. Ga je van verhard naar onverhard? Dan wordt de vierwielaandrijving automatisch ingeschakeld.

Het zichtbare verschil met de reguliere Swift, is de toegenomen bodemspeling van 25 millimeter (140 mm in totaal). Uiteraard prijkt op de achterzijde het trotse ‘AllGrip’-logo.

Suzuki Swift vielwielaandrijving
2,5 cm hogere auto vanwege vierwielaandrijving

Swift AllGrip: twee uitvoeringen

Van de Swift AllGrip zijn twee uitvoeringen beschikbaar. De Japanner is altijd voorzien van een hybride-aandrijflijn, bestaande uit een 1.2 liter viercilinder benzinemotor, startgenerator en lithium-ion accu. Het gemiddelde brandstofverbruik bedraagt 4,4 liter/100 km en een CO2-uitstoot van 101 gram/km.

Qua motorisering is er slechts één optie, maar op het gebied van uitrusting zijn er twee mogelijkheden. De Select-uitvoering is o.a. voorzien van 16 inch lichtmetalen velgen, een 7 inch scherm voor Apple CarPlay en Android Auto, een achteruitrijcamera en stoelverwarming. De luxere Stijl-versie voegt aan dit lijstje LED-koplampen, automatische airco en adaptieve cruise control toe.

Categorieën