Hyundai RN30 Concept 2016

Hyundai onthulde vanochtend tijdens de Autosalon van Parijs de RN30 Concept. Het studiemodel blikt vooruit op de performance-modellen van Hyundai N.

Gebaseerd op nieuwe i30

De RN30 Concept leent de basis van de nieuwe generatie i30. De concept-car is o.a. in nauwe samenwerking met Hyundai Motorsport ontwikkeld, wat de prestaties op het circuit ten goede moet komen.

84 mm verlaagd

Het studiemodel heeft een imposante vormgeving. Dit is mede te danken aan de verlaging van 84 mm, ten opzichte van de i30. Tevens is de RN30 Concept breder dan het zonet genoemde model, 30 mm om precies te zijn.

Daarnaast oogt ‘ie agressief door de luchtinlaten van groot formaat, donkergekleurde Cascade-grille, diffuser achter en 19 inch lichtgewicht wielen. Het interieur oogt eveneens sportief: zo is de RN30 Concept uitgerust met een geïntegreerde rolkooi, kuipstoelen en schakelpeddels achter het stuur. Tevens monteerde Hyundai twee camera’s in de A-stijlen en één buitencamera, om momenten op het circuit vast te leggen en vervolgens te delen.

380 pk sterke turbobenzinemotor

De Hyundai RN30 Concept beschikt over een 380 pk sterke 2.0 liter turbobenzinemotor met 451 Nm koppel. Het Koreaanse merk voorziet de krachtbron van een grotere turbo voor nog meer pk’s.

Schakelen gebeurt via een DCT-transmissie met dubbele koppeling, en de beschikbare kracht wordt over alle vier de wielen verdeeld, oftewel: het studiemodel heeft vierwielaandrijving.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën