Toyota Corolla Sedan GR Sport 2020

In navolging van de GR Sport-uitvoering voor de Toyota Corolla Hatchback en Corolla Touring Sports, is deze sportieve variant nu ook leverbaar voor de Corolla Sedan. Hierdoor krijgt de auto wél de looks, maar niet de power. Eind 2020 staat hij bij de dealers voor een nog onbekend prijskaartje.

8 kleuren voor Corolla Sedan GR Sport

Zoals gezegd beschikt de Corolla Sedan GR Sport alleen over sportievere looks. Onder de motorkap verandert er dus niets: de auto is in Nederland enkel te koop als 1.8 Hybrid met 122 pk en een automaat. Je herkent de GR Sport-uitvoering aan zijn zwarte 18 inch lichtmetalen velgen, een in de achterklep geïntegreerde spoiler en hoogglans zwarte accenten. Enkele elementen die voorzien zijn van deze afwerking, zijn de buitenspiegelkappen, grille en zijskirts. Ook zijn de Toyota-badges vóór en achter zwart gekleurd. Uiteraard speciaal voor deze uitvoering.

Ook zijn de Toyota-badges vóór en achter zwart gekleurd. Uiteraard speciaal voor deze uitvoering.

Ben je overtuigd van de sportieve looks van de Corolla Sedan GR Sport? Dan kun je bovendien kiezen uit 8 verschillende carrosseriekleuren, waaronder Dynamic Grey. Net als 6 andere kleuren, is deze te combineren met een zwart gespoten dak. Toyota meldt trots dat deze bi-tone kleurstelling nieuw is voor de Corolla Sedan.

Kleuren van Gazoo Racing

De sportiviteit vindt ook zijn weg naar binnen. Het interieur is vormgegeven in de huiskleuren van Toyota’s raceteam, Gazoo Racing. Zo zijn de sportstoelen voorzien van een zwarte stof en witte/rode stiksels. Deze fraaie afwerking vinden we zelfs terug op de achterbank.

Het interieur is vormgegeven in de huiskleuren van Toyota’s raceteam, Gazoo Racing.

Verdere zaken die opvallen, zijn het lederen stuurwiel, de aluminium dorpellijsten en de zwarte hemelbekleding. Als eventuele opties biedt Toyota interieurverlichting en LED-verlichting aan. Hoeveel de Toyota Corolla Sedan GR Sport in Nederland gaat kosten, is nog niet bekend. De prijzen verwachten we binnenkort.

Categorieën