Toyota Corolla

Na de al eerder aangekondigde Hatchback en Touring Sports is nu ook de Sedan een feit. Boordevol veiligheidsfuncties en opgebouwd op een nieuw TNGA-platform zal de nieuwe Corolla vanaf 23 maart 2019 bij de Nederlandse dealer staan.

Luxe uitstraling

Met al 11 generaties die vooraf gingen en een totaal van 46 miljoen verkochte exemplaren sinds 1966 is de Corolla niet meer weg te denken uit het aanbod van Toyota. Bij het design van de nieuwe Corolla is gekozen voor vloeiende lijnen en een dynamisch design. De herkenbare Toyota grille met de strak gelijnde lichtunits geven de Corolla een stoere dynamische uitstraling. Met de komst van de Sedan kan er nu dus ook gekozen voor een modeluitvoering die net even meer luxe uitstraalt dan de Hatchbak en de Touring Sports.

Nieuw TNGA-Platform

Toyota heeft gekozen om de nieuwe Corolla te voorzien van het geheel nieuwe TNGA-Platform (Toyota New Global Architecture). Het rijgedrag is verbeter door onder andere een laag zwaartepunt, nieuwe multi-link achterwielophanging en een stijvere carrosserie. Volgens Toyota is ondanks stabieler en beter rijgedrag er op gebied van comfort niks ingeleverd. Net als de Touring Sports zal ook de Sedan een wielbasis hebben van 2.7 meter. Als gevolg zal er meer beenruimte en comfort zijn voor de passagiers achterin.

Nieuwste veiligheidssystemen

De Corolla is net als alle andere op het TNGA-Platform geplaatste modellen uitgevoerd met de nieuwste Toyota Safety Sense-technologieën. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Pre-Collision System(fiets/voertuig herkenning), Adaptive Cruisecontrole, Lane Departure Alert en Road Sign Assist. Daarnaast is de Corolla ook uitgevoerd met Lane Trace Assist. Dit systeem assisteert de bestuurder met kleine correcties om de auto binnen de belijning te houden.

Één hybride-motor voor de Corolla Sedan

Voor de Nederlandse markt zal de nieuwe Corolla Sedan alleen beschikbaar komen met een 1.8 liter hybride aandrijflijn met 90 kW/ 122 pk. Zoals we gewend zijn van Toyota is dit hybride systeem zelfladend, en zal laden aan de laadpaal dus niet nodig zijn. Het verbruik is met 4.3 l/100 km (WLTP) aangenaam te noemen. Ook volledig elektrisch rijden behoort tot de opties al is daar de actieradius nog niet bekend van gemaakt.

Vanaf 23 maart 2019 staat de Corolla Sedan net als de Hatchback en de Touring Sport bij de Nederlandse dealer. Prijzen worden in een later stadium bekend gemaakt.

Categorieën