Toyota Corolla Touring Sports

Afgelopen woensdag kwamen we met de trieste mededeling dat de Toyota Auris vervangen gaat worden, maar bij slecht nieuws hoor ook goed nieuws. De comeback van de Toyota Corolla die zoals bekend,  leverbaar zal worden in hatchback, sedan en Touring Sports. En op die laatste uitvoering, de Toyota Corolla Touring Sports, kunnen we nu meer informatie geven. We hebben de informatie voor de stationwagonrijders (Touring Sports-rijders) op een rijtje gezet.

Sinds 2010 hebben wij geen Corolla meer in Nederland alhoewel op andere markten de Corolla nooit verdwenen is.  De naam Touring Sports die altijd bij de Auris werd gebruikt, wordt gewoon overgenomen bij de stationwagon-versie van de nieuwe Corolla. Ook de Corolla Touring Sports is in twee hybride-smaken te verkrijgen. 1.8 Hybride (90 kW/122 pk) en 2.0 Hybride (132 kW/180 pk).

Europees model

De nieuwe Toyota Corolla Touring Sports is in Europa ontworpen en zal ook ontwikkeld worden in Europa. De doelgroep is de consument die op zoek is naar ruimte, praktische mogelijkheden en sportiviteit. De technologie staat niet bepaald stil en dat is goed te zien aan bepaalde zaken die het automerk de afgelopen jaren heeft verbeterd. Zo is er het eerder genoemde TNGA-platform dat verbetering biedt in stabiliteit en wendbaarheid door het zwaartepunt lager te leggen. De schokdempers hebben een nieuwe kleptechnologie en de hybride-batterij is gunstig weggelegd onder de achterbank. Kortom een ontzettend slim, maar ook praktisch design.

Overige misschien wel al bekende weetjes

Dat deze auto in bi-tone kleurencombinatie leverbaar was wisten we al, maar bij de Toyota Corolla Touring Sports is het zwart afgewerkte dak wel een hele mooie verschijning. Het interieur is zo ingedeeld dat deze auto voorzien is van toch een moderne cabine met kleuren en textuur van het hoogste niveau. De Toyota Corolla Touring Sports is niet de grootste stationwagen in zijn klasse, maar om even naar de voorgaande modellen te kijken is de Auris Touring Sports 68 liter inhoud kleiner, ten opzichte van de 598 liter inhoud die de Corolla Touring Sports de consument biedt en daarmee een hoop concurrenten achter zich laat. Waaronder bijvoorbeeld de Opel Astra Sport Tourer, Hyundai i30 Wagon, Ford Focus Wagon en Volkswagen Golf Variant. Omdat de gemiddelde Europeaan steeds langer wordt heeft Toyota belooft om ook rekening te houden met de achterpassagiers. De wielbasis van 2,7 meter van de Corolla TS vergelijkbaar met die van de van de uitgaande Avensis.

Categorieën