Elon Musk

Het zat er al even aan te komen, maar de deal is nu dan eindelijk rond. Elon Musk, bekend van vele uitgesproken tweets zal vanaf nu ook de eigenaar zijn van het social media platform. Voor een bedrag van 41 miljard euro wordt de eigenaar van onder andere Tesla, Space X en The Boring Company ook de eigenaar Twitter.

Not a flamethrower

“Beter dan ooit”

Elon Musk meldt toepasselijk op zijn zojuist gekochte social media platform, dat hij twitter “beter dan ooit” wilt maken. De vrijheid van meningsuiting is volgens Musk “een belangrijk aspect in een goed functionerende democratie”. Verder wilt de kersverse eigenaar het platform verbeteren door onder andere het algoritme open source te maken. De Zuid-Afrikaan heeft sinds 2020 een flinke stijging in zijn persoonlijke welvarendheid weten te creëren. Door onder andere hevig te investeren in Bitcoin. Ook de aandelen van Tesla zijn de afgelopen twee jaar gelanceerd als een Tesla Model S in Ludicrous mode.

Niet de eerste keer

Velen zullen Elon Musk kennen als de eigenaar van Tesla, maar dit is niet hoe hij is begonnen. Zijn eerste bedrijf genaamd Zip2, wist Musk in 1999 te verkopen aan Compaq voor 307 miljoen euro. Dit geld werd vervolgens geïnvesteerd in een volgend project, X com. Dit revolutionaire bedrijf specialiseerde zich in het voorzien van online bankzaken. Waarschijnlijk zal de naam je in eerste instantie niks zeggen, maar de naam veranderden vervolgens naar PayPal. In 2002 besloot Elon dat het tijd was voor wat anders en kocht eBay het online betaalplatform voor 1.5 miljard dollar.

Tesla Roadster

In 2003 wordt de Tesla Motor Company opgestart, zonder Elon Musk. Het bedrijf dat zijn toekomst visualiseert van de elektrische auto is echter wel een aanlokkelijk aanbod. Met zijn verdiensten van Paypal investeert Elon hevig in de Californische autobouwer. Door zich als de grootste investeerder van het bedrijf in te kopen, krijgt hij de titel van voorzitter van het raad van bestuur. Het dan nog piepjonge bedrijf haalt zijn inspiratie uit het dan al langer actieve AC Propulsion en besluit een sportauto te maken. Door gebruik te maken van een lichte sportauto zoals de Lotus Elise weet het bedrijf zijn eerste Tesla te bouwen, de Roadster. Velen pieken en dalen volgen, maar tegenwoordig kan niemand meer om het Amerikaanse automerk heen.

83,6 Miljoen volgers

Als veelgebruiker van Twitter heeft Elon Musk inmiddels al 83,6 miljoen volgers op het social media platform. De absolute recordhouder van de meeste volgers op Twitter is voormalig president Barack Obama met 131,7 miljoen volgers. Wees echter niet verbaasd als Elon Musk, die sinds 2021 de meest rijke persoon op aarde is, ook hier voorbij weet te stijgen.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *