Subaru Ascent SUV Concept 2017

Vanaf 2018 wordt Subaru’s nieuwe zevenzits-SUV leverbaar op de Noord-Amerikaanse markt. Tijdens de New York International Auto Show geeft het merk met de Ascent SUV Concept alvast een voorproefje.

Nieuw vlaggenschip

Het in New York tentoongestelde studiemodel, is ontworpen volgens Subaru’s laatste designthema, genaamd ‘Dynamic x Solid’. De Ascent SUV Concept beschikt over zeven zitplaatsen en wordt, mede daarom, in de markt gezet als vlaggenschip. 

Om passagiers voldoende ruimte te bieden, heeft ‘ie een wielbasis van 2.970 mm. De lengte, breedte en hoogte bedragen respectievelijk 5.050 mm, 1.990 mm en 1.840 mm. Naast functioneel is de concept-car ook een eyecatcher: de 21 inch velgen springen direct in het oog.

Alleen voor Noord-Amerika

Tevens doet Subaru uitspraken over de productieversie. Zo maakt hij gebruik van het Subaru Global Platform, dat veiliger en stijver is dan andere platformen. Bovendien wordt de Ascent leverbaar met een nieuw ontwikkelde turboboxermotor.

De ontwikkeling van de productierijpe Ascent is momenteel in volle gang. De zevenzits-SUV komt in 2018 enkel naar Noord-Amerika, en zal aldaar gebouwd worden.

Categorieën