Škoda Octavia RS 245 2017

Op de Autosalon van Genève, dat van 9 t/m 19 maart 2017 duurt, presenteert Škoda de sterkste Octavia ooit: de Octavia RS 245. Het model verschijnt als hatchback en Combi op de Nederlandse markt.

Meer vermogen: 15 pk sterker

De RS 245-variant onderscheidt zich vooral op het gebied van vermogen en prestaties van de reguliere Octavia RS. Door enkele aanpassingen levert de 2.0 liter viercilinder TSI-benzinemotor vanaf nu 245 pk, wat overigens 15 pk meer is dan voorheen. Het maximumkoppel komt neer op 370 Nm.

Accelereren van 0 naar 100 km/h kan met de hatchback in 6,6 seconden, terwijl de Combi daar net iets langer over doet: 6,7 seconden. Škoda begrenst de topsnelheid elektronisch op 250 km/h.

De klant kan kiezen uit twee transmissies, namelijk een manuele zesbak of zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling. 

14 mm verlaagd dankzij sportonderstel

Niet alleen op technisch gebied is de Octavia RS 245 anders, ook op optisch vlak weet hij zich te onderscheiden. Zo beschikt topversie binnen het Octavia-gamma over een sportonderstel, waardoor het model 14 millimeter is verlaagd. Dit resulteert, in combinatie met hoogglans zwarte 19 inch velgen, in een agressievere uitstraling. 

Naast de wielen komen we nog meer donkergekleurde exterieurdetails tegen. Enkele voorbeelden zijn de hoogglans zwart gespoten buitenspiegelkappen en grille-omlijsting. Tevens voorziet Škoda de Octavia RS 245 van LED-koplampen, -mistlampen en -achterlichten, en klinkt een fraaie sound via het uitlaatsysteem met dubbel eindstuk.

Categorieën