BMW 5 Serie Touring 2017

Na het showroomdebuut van de BMW 5 Serie Sedan, is het nu de beurt aan de Touring-variant. Vanaf 20 mei is de 5 Serie Touring te bewonderen bij de dealers. Het team van Dagelijksauto.nl nam alvast een kijkje bij Zwartepoorte in Goes.

Nu in de showroom

BMW-liefhebbers moesten even geduld hebben, maar eindelijk is het zover. Nadat de 5 Serie Sedan op 11 februari in de showrooms verscheen, is het nu aan de stationwagon-variant om de dealers binnen te rijden. Dit gebeurde vandaag en Dagelijksauto.nl was daar getuige van.

5 Serie-familie nu compleet

Door de komst van de Touring-versie, is de 5 Serie-familie qua carrosserievarianten nu compleet. Uiteraard wachten we met smart op de M5, maar die verschijnt later in 2017 als Sedan op de markt.

Alle nieuwe 5 Series zijn ontworpen onder leiding van Adrian van Hooydonk, onze landgenoot. BMW’s designchef wil zijn 5 Serie-modellen een nog sportievere uitstraling meegeven, in vergelijking met de vorige generatie (F10). De fraaie zig-zag-lijn op de flanken is hier het beste voorbeeld van, alsmede de meer spitsere neus.

Het interieur is, ten opzichte van zijn voorganger, verder gedigitaliseerd. Zo beschikt de 5 Serie Touring over een volledig digitaal instrumentarium, en centraal gepositioneerd 10,25 inch touchscreen. Het sportieve, dikke stuurwiel ligt fijn in de hand, wat te danken is aan het M Sport-pakket dat op dit demomodel is geïnstalleerd.

184 tot 320 pk

De 5 Serie Touring is op dit moment te bestellen met 184 tot 320 pk aan vermogen. De 520iA (automaat) wordt ingezet als basismotorisering en levert 290 Nm koppel. De vanafprijs van deze versie bedraagt € 58.297,-. 

Daarnaast is er keuze uit diverse dieselvarianten. De handgeschakelde 520d produceert 190 pk en 400 Nm trekkracht, waarmee hij als instapdiesel in de markt wordt gezet. BMW vraagt hiervoor € 62.768,-.

Mede mogelijk gemaakt door BMW- en Mini-dealer Zwartepoorte in Goes.

Categorieën