BMW 5 Serie Touring 2017

Vandaag heeft BMW de nieuwe generatie 5 Serie Touring onthuld, de stationwagon-variant van de 5 Serie Sedan. De nieuweling beleeft zijn wereldpremière op de Autosalon van Genève in maart, en staat in juni bij de Nederlandse dealers. Prijzen worden later bekendgemaakt.

Meer (bagage)ruimte dan voorheen

De nieuwe 5 Serie Touring meet 4.943 mm in lengte, 1.868 mm in breedte en 1.498 mm in hoogte. De wielbasis bedraagt 2.975 mm dat, ten opzichte van zijn voorganger, met 7 millimeter is gegroeid.

Terwijl de afmetingen licht zijn toegenomen, is ook er ook meer bagageruimte ontstaan. Voortaan is er plaats voor 570 tot maximaal 1.700 liter (wanneer de achterbank is neergeklapt). Afhankelijk van de gekozen uitvoering, nam tevens het laadvermogen met 120 kilogram toe tot 720-730 kg.

Keuze uit vier motoren

Direct vanaf de verkoopstart, biedt BMW vier motorvarianten aan. Er is keuze uit twee benzine- en dieselmotoren: zo is er de 530i (252 pk), 540i xDrive (340 pk), 520d (190 pk) en 530d/530d xDrive (265 pk). Het maximumkoppel ligt bij de genoemde versies tussen 350 en 620 Newtonmeter, terwijl de gemiddelde brandstofconsumptie varieert van 4,5-7,7 liter/100 km.

Qua transmissie kan men kiezen voor een manuele zesversnellingsbak of achttraps Steptronic-automaat. De laatstgenoemde keuze is in sommige gevallen standaard.

Nieuw iDrive-infotainmentsysteem

Het nieuwe iDrive-infotainmentsysteem, met 8,8 inch scherm, is ook in de nieuwe BMW 5 Serie Touring te vinden. De bediening werkt door middel van de iDrive Controller, Touch Controller en gebaren/spraak. Daarnaast is het model voorzien van een Head-Up Display dat belangrijke informatie weergeeft, zoals verkeersborden en navigatie-instructies.

De lijst van rij-assistentiesystemen is uitgebreider dan ooit. Nieuwe systemen zijn Avoidance Assistant (uitwijkhulp), Crossing Traffic Warning en Priority Warning, Lane Change Assistant (automatisch inhalen) en Steering & Lane Control Assistant. Ook is de 5 Serie Touring voorzien van Active Cruise Control met Stop&Go-functie, waarmee de gereden snelheid eenvoudig kan worden aangepast naar de maximumsnelheid, dat door het Speed Limit Info-systeem is gedetecteerd.

Categorieën