Toyota Highlander 2021

Toyota breidt zijn modellenaanbod verder uit. Naast de C-HR en RAV4, staat vanaf begin 2021 een nóg grotere SUV in de showroom: de Highlander. De prijzen zijn nog niet bekend.

Plaats voor 7 personen

De Toyota Highlander wordt boven de al ruime RAV4 gepositioneerd. Het model is 4.950 mm lang, biedt ruimte aan 7 personen en heeft een maximaal trekgewicht van 2.000 kg. Al met al is het een grote SUV om te zien, dat voortborduurt op het design van de RAV4. Uniek zijn de standaard aanwezige 20 inch lichtmetalen wielen. 

Ook vanbinnen is de Highlander opvallend ruim. De bagageruimte is standaard, dus met neergeklapte 3e zitrij, 658 liter groot. Wanneer je ook de tweede zitrij platlegt, heb je ruimte voor 1.909 liter aan bagage. 

Nieuwe hybride aandrijflijn

De komst van de Toyota Highlander wordt tegelijkertijd aangegrepen voor de introductie van de vierde generatie hybride aandrijflijn. Onder de motorkap huist een 2,5-liter benzinemotor, die nauw samenwerkt met een elektrische krachtbron. Laatstgenoemde haalt zijn energie uit een nikkel-metaalbatterij, waarin elektriciteit wordt opgeslagen dat o.a. gewonnen wordt tijdens het remmen. Het standaard vierwielaandrijvingssysteem zorgt ervoor dat het systeemvermogen (244 pk) keurig over alle wielen wordt verdeeld. 

Daarnaast belooft Toyota zeer nette verbruikscijfers volgens de WLTP-testcyclus. De gemiddelde CO2-uitstoot bedraagt 146 gr/km, terwijl het gecombineerde brandstofverbruik 6,6 liter/100 km bedraagt.

Rijke standaarduitrusting

Toyota voorziet de Highlander van een rijke standaarduitrusting. Zo beschikt elk exemplaar over Toyota Safety Sense 2.5, de verzamelnaam voor alle veiligheidssystemen. Enkele voorbeelden zijn adaptieve cruise control, fietsersdetectie, een rijstrookassistent en automatisch grootlicht. 

Verder heeft elke Toyota Highlander lederen bekleding, een JBL-audiosysteem met 11 speakers en een draadloze telefoonoplader. Wil je nog iets meer luxe? Kies dan voor de Premium-uitvoering met o.a. een 12,3 inch multimediascherm, een head-up display en een digitale achteruitkijkspiegel.

Categorieën