Kinderen met ouders uit de jaren 80 opgelet! Ben jij het ook zo zat dat je ouders in veel te duur speelgoed rondrijden? Wil jij ook de wind in je haren voelen in plaats van de wind van voren krijgen tijdens de zoveelste online match op je Playstation 5? Nou, goed nieuws! The Little Car Conpany heeft het antwoord voor jou en het komt uit 1985.

Tamiya Wild One Max

Voor wie The Little Car Company nog niet kent, moet vooral goed even kijken op hun YouTube kanaal. Het bedrijf dat gevestigd is in Bicester, produceert wellicht de meest exotische en subliem ontworpen speelgoedauto’s van de wereld. Denk hierbij aan een replica van de Aston Martin DB5 of de Bugatti Type 35 alleen dan op 3/4de van het formaat. Deze bijzondere kunstwerken op wielen zijn op de kleinste details nagemaakt en worden aangedreven door een elektrische motor.

Waar de voorgaande creaties vooral de focus legde op de klassieke wegracers, kiest het nu voor een hele andere benadering. De jaren 80 zijn volledig terug met de Tamiya Wild One Max, een replica van één van de bekendste RC-voertuigen uit de jaren 80. Net zoals het kleinere speelgoed, is de Wild one Max voorzien van een flinke veerweg en een elektrische aandrijving. Dankzij dubbel draagarmen op de vooras, zal ook dit speeltje flinke sprongen weten te maken.

Launch Edition

Net zoals een hoop auto’s tegenwoordig, begint het allemaal met de Launch Edition. Deze is voorzien van Brembo remschijven rondom, een 5-inch waterbestendig infotainmentscherm en 14 inch Maxxis offroad banden. Dankzij een formaat van 3,6 meter lang en 1,9 meter breed is het mogelijk om met twee personen te genieten van de Wild One Max.

Een topsnelheid van 100 km/u en een gewicht van 500 kg betekend dat er genoeg plezier te beleven valt. Het accupakket is in totaal 14,4 kWh en bestaat uit acht losse accu’s. Voor zover wij weten zijn deze niet in dubbel A vorm.

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *