Voor mensen die klein willen rijden maar hoog willen zitten heeft Toyota de Yaris Cross. Door de wannabe off-roader aan te bieden kan Toyota de semi-SUV in alle vormen en maten geven. Met de Aygo X, Yaris Cross en Corolla Cross is de keuze reuze. Toyota maakt de prijzen van de nieuwe Yaris Cross bekend. We werpen een blik op de verschillende uitvoeringen en prijzen. Alle uitvoeringen zijn per direct te bestellen, de eerste auto’s worden al verwacht in mei.

Active

Hoewel je met de Active kiest voor de instapper is deze verrassend rijk uitgerust. Dankzij automatische airco, draadloze Apple Carplay en Android Auto én een 9 inch touchscreen. Vanwege een lichte dwang (wettelijke eisen enzo) komt de Active ook met legio aan veiligheidssystemen. Denk daarbij onder andere aan adaptive cruise controle, Automatic High Beam (grootlichtassistent dus) en verkeersbordherkenning.

Stel je wil graag een Yaris Cross maar met iets meer opties. Dan is er de First Edition. Dit is een speciale editie die men kan kiezen. Die krijgt het Toyota Smart Connect multimedia systeem. Dit is in feite een omslachtige manier om te zeggen dat er een 10,5 inch touchscreen in de auto zit.. Behalve dat krijgen klanten een zwarte hemelbekleding. Kiezers krijgen 17 inch velgen en de mogelijkheid om de auto op afstand te verwarmen of verkoelen. Privacyglas en een automatisch dimmende spiegel moeten het pakket compleet maken.

Executive

Een stap boven de Active is de Executive. Met een duurder prijskaartje en meer luxe is deze uitvoering ook de eerste die de nieuwe Hybrid 130 aandrijflijn krijgt. Het vermogen stijgt ogenschijnlijk niet enorm veel met deze motor. Het koppel wel, dit stijgt van 141 Nm naar 185 Nm koppel. Een toename van 30% Zeker merkbaar en ook altijd welkom.  

Vergeleken met de Active krijgt de klant airco die in 2 zones in te stellen is. Bovendien krijgt deze de zogenaamde nanoe-X-technologie. Een nog groter 12,3 inch infotainment scherm en verwarmbare sportstoelen. De Executive is te herkennen aan de 18 inch velgen en een andere grill met pianozwarte en chromen delen.

Een van de vele scherm keuzes.

GR Sport

Voor mensen met benzine door het bloed is er wellicht de GR Sport. Toegeven deze krijgt niet de enorm capabele 3 cilinder van de GR Yaris (met een bedroefde redacteur als gevolg). Wel is er een herzien ophangingssysteem wat volgens Toyota voor meer stuurgevoel en grip moet zorgen. Iets wat we beter zouden kunnen beoordelen na een rijtest. Van buiten krijgt de GR Sport sportievere bumpers en grill. Speciaal voor deze uitvoering ontworpen velgen zijn ook van de partij. Binnenin krijgt de klant sportstoelen in een synthetische suède, GR Sport stuur, aluminium pedalen en kekke vloermatten met een GR Sport logo.

Mochten de preventiesystemen niet voldoende zijn bij de vorige opties. Dan voegt de GR Sport het volgende toe. Veiligheids- en assistentiesystemen wordt uitgebreid met Safe Exit Assist, dodehoekdetectie, Lane Change Assist en Intelligente parkeersensoren met remfunctie voor en achter.

Launch Edition

De topper van de Yaris Cross is de Launch Edition. Duurder maar ook luxer dan alle voorgaande uitvoeringen. Je betaalt wat, maar krijgt ook zeker genoeg. Zo kan de klant van dit topmodel genieten van een heads-up display, JBL audio-installatie met 8 speakers, kofferbaksensor en voorruitverwarming. LED Matrix koplampen, wéér nieuwe velgen en een two-tone kleurstelling. Zie de Launch edition een beetje als chocolade bij je aardbei: je hebt het niet nodig, een normale aardbei volstaat prima. Wel is het gewoon lekker.

Een van de vele keuzes voor velgen.

Overzichtelijke prijzen

Dan nu waar de meeste mensen voor geklikt zullen hebben. Wat kost de Yaris Cross nou precies? Onderstaande tabel laat zien wat de Cross per uitvoering kost. Voor onze zuider-buren in België lijkt deze lijst misschien wat gek. Daar worden de verschillende uitvoeringen van de Yaris Cross anders genoemd. Namelijk Dynamic, Dynamic plus en Elegant. De Toyota Yaris Cross is vanaf nu te bestellen met de eerste leveringen gepland voor begin mei dit jaar.

ModelConsumenten prijs NederlandFiscale waardeBelgische prijsvermogen
Hybrid Active€33.195€32.277,-€ 27.474116 pk
Hybrid First Edition€35.295€34.377,-€ 30.004116 pk
Hybrid Executive€39.295€38.377,-€ 35.990130 pk
Hybrid GR Sport€41.495€40.577,-€ 35.490130 pk
Hybrid Launch Edition€42.395€41.477,-N.V.T130 pk
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *