De nieuwe Toyota GR Yaris moet nog officieel in de Nederlandse prijslijsten worden opgenomen. Toch komt de Japanse fabrikant nu al met Limited Editions van de Toyota GR Yaris. In plaats van één, zijn het er zelfs twee. De Ogier Edition en de Rovanperä Edition. Volgens Toyota is er veel inbreng geweest van het Toyota Gazoo Racing World Rally Team en diens rijders Sébastien Ogier en Kalle Rovanperä (zie je de link al). Het debuut van beide uitvoeringen is op de eerste dag de legendarische Rallye-Monte Carlo.

Nieuwe rijmodi GR Yaris specials

Ongeacht de limited edition je ook kiest, beide uitvoeringen komen met nieuwe rijmodi. Toyota geeft aan dat, in tegenstelling tot normale GR Yaris, de modi ‘Gravel’ en ‘Track’ zijn vervangen. Niet gevreesd, hier komen dus nieuwe rijmodi voor terug. Die volgens Toyota zijn ontwikkelt in nauwe samenwerking met bovengenoemde coureurs. Het motorblok blijft overigens ongewijzigd, waardoor dit nog steeds 280 pk en 390 Nm levert. Goed nieuws: beide modellen zijn altijd gekoppeld aan de handgeschakelde versnellingsbak!

GR Yaris Ogier Edition

Deze editie komt met twee nieuwe rijmodi. namelijk de Morizo en Seb. Morizo is ontwikkeld door Morizo (Akio Toyoda) op basis van zijn ervaringen met het rally rijden. Volgens Toyota moet het in deze modus makkelijker zijn om consistente rondetijden te leveren. De Seb-modus is misschien wel het leuks. In deze modus wordt er meer gebruik gemaakt van het Torsen sperdifferentieel. Klinkt allemaal ingewikkeld, maar in de praktijk gaat er meer koppel naar de achteras. Dus meer drift, is meer lol.

Details Ogier Edition

Uniek aan de Ogier Edition is verder de matte Stealth Grey lak. Verder prijkt de Franse vlag op de grille en de BBS velgen. Ogier is namelijk Frans. Nieuw is ook de CFRP-achterspoiler en de opvallende blauwe remklauwen. Toyota Gazoo Racing op de portieren en het Ogier logo op de achterzijde moeten mede weggebruikers kenbaar maken dat er iets bijzonders voorbij gescheurd komt. Aan de binnenzijde gaat het Franse chauvinisme verder in de vorm van blauwe, witte en rode stiksels op het stuur.

GR Yaris Rovanperä Edition

Misschien wel de leukste editie van de Toyota GR Yaris ooit. Er gaat namelijk in de Donut-modus nog meer koppel naar de achterwielen. Iedere rotonde, parkeerplaats en snelwegoprit kan dus verlaten worden in een grote rookwolk. de Kalle-modus maakt eveneens gebruik van hetzelfde unieke Torsen limited-slip differentieel. Ook in deze rijmodus breekt de Yaris GR gemakkelijk uit. Volgens Toyota is de auto daarna zeer precies te plaatsen met het gaspedaal. Wij weten wel beter, Toyota bouwt gewoon de ultieme drift machine!

Details Rovanperä Edition

Uiteraard zijn er ook voor de Rovanperä Edition verschillende opvallen details. Als eerste valt natuurlijk de driekleurige lakafwerking op. Inspiratie voor deze drie kleuren komt van de racehelm die Rovanperä gebruikt voor het rally rijden. WRC-stickers op de voorschermen en Gazoo Racing stickers op de portieren en achterbumper maken het rally karakter compleet. Een speciale badge op de achterzijde mag uiteraard ook niet ontbreken. De unieke spoiler kent daarnaast een verstelbaar gedeelte. Aan de binnenzijde zijn de stiksels uiteraard uitgevoerd in de nationale kleuren van de bestuurder, dus je kunt jezelf op en top Fins voelen.

Beide uitvoeringen komen in een zeer gelimiteerde oplage. Prijzen en details voor de Nederlandse markt komen op een later moment.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *