Begin dit jaar verraste Lancia de wereld met de nieuwe Ypsilon, die de wederopstanding van het illustere merk moet gaan waarmaken. De Ypsilon is verwant aan zijn Stellantis broers en zussen zoals de Opel Corsa en de Peugeot 208. Vandaag maakt Lancia de Nederlandse prijzen bekend.

Lancia start met drie uitrustingsniveau ’s. De Ypsilon, De Ypsilon LX en Edizione Limitata Cassina. Voor 29.700 euro is de 100 pk sterke hybridevariant de jouwe, voor de elektrische variant met een accu van 51 kWh en een range van 402 kilometer betaal je 34.400 euro. Daarmee positioneert Stellantis het Italiaanse merk iets boven de 208, die de 208 hybrid vanaf 27.280 euro aanbiedt. De Ypsilon hybride variant beschikt over een 1.2 driecilinder turbobenzinemotor gekoppeld aan een zestraps automaat.

Dik in de spulletjes

Wat zit er dan allemaal op? In ieder geval een standaard rijke uitrusting: Elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, automatische airconditioning en keyless entry, Apple CarPlay en Android Auto zitten er altijd standaard op.

Tel een 10,25-inch digitaal instrumentarium, een 10,25-inch touchscreen, adaptive cruise control, verkeersbordenherkenning en parkeersensoren achter er bij op en je hebt weinig te wensen over lijkt ons.

Verwennerij

Wil je jezelf verwennen dan kun je een uitrustingsniveau verder kijken en kom je uit bij de Ypsilon LX. Dan heb je ook beschikking over het mysterieuze S.A.L.A. Dat is een verlicht, UFO achtig element bovenop het dashboard dat de gehele sfeer in je Ypsilon regelt. Een extra infotainmentsysteem waarin de functies voor audio, klimaatbeheersing en verlichting zijn samengebracht. We zijn benieuwd.

In de LX krijg je ook beschikking over een automatisch dimmende binnenspiegel, elektrisch inklapbare buitenspiegels, 17-inch lichtmetalen wielen, donker getinte ruiten achter, en een inductielader voor smartphones. De meerprijs voor de LX uitrusting bedraagt 3000 euro.

Koffietafeltje

Lancia maakt het introductiegamma compleet met de speciale Lancia Ypsilon EDIZIONE LIMITATA CASSINA. Die wordt geleverd in  maximaal 1906 exemplaren, het jaar waarin Lancia het levenslicht zag. Cassina is een wereldberoemde Italiaanse ontwerpstudio voor interieurs. Dat interieur zie je bijvoorbeeld terug in het bijzondere koffietafeltje(!) in het dashboard. Voor deze gelegenheid bekleed met leer en genummerd. In deze exclusieve uitvoering is er nog meer verwennerij; verwarmbare voorstoelen met massagefunctie en 17 inch lichtmetaal. De nieuwe Ypsilon is per direct te bestellen.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *