Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid 2018

Nu zijn eindelijk ook de prijzen van de Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid vastgesteld. De Nederlandse prijslijst start bij € 29.995,- voor de i-Motion-uitvoering. De nieuwe eigenaar betaalt tevens tot 2020 geen wegenbelasting.

Tot 63 km volledig elektrisch rijden

Vanaf februari rolt de IONIQ Plug-in Hybrid de showrooms binnen. Het model wordt aangedreven door een 105 pk sterke 1.6 liter benzinemotor, die 147 Nm trekkracht levert. Deze krachtbron werkt samen met een 61 pk sterke elektromotor, die wordt gevoed door een 8,9 kWh lithium-ion-polymeerbatterij. Het gecombineerde vermogen bedraagt 141 pk.

De plug-in hybride Hyundai kan tot 63 km volledig elektrisch rijden, wat voordelig uitpakt voor het gemiddelde brandstofverbruik (1,1 liter/100 km). De CO2-emissie komt uit op 26 g/km, aldus de NEDC.

Drie uitrustingsniveaus

Op het gebied van uitrusting, zit de basisuitvoering (i-Motion) ruim in zijn spullen. Zo beschikt hij over 16 inch lichtmetalen wielen, volautomatische airconditioning, elektrisch inklap- en verwarmbare buitenspiegels, elektrisch bedienbare ramen en een 4,2 inch TFT-display met boordcomputer. Ten slotte kan men een achteruitrijcamera en een met leder bekleed stuurwiel verwachten.

Voor wie dit alles niet voldoende is, heeft Hyundai ook de nog rijker uitgeruste Comfort- en Premium-uitvoering. De prijzen hiervan vind je hieronder.

Alle prijzen op een rij

Onderstaande prijzen zijn inclusief BTW en BPM.

i-Motion: € 29.995,-

Comfort: € 33.495,-

Premium: € 35.995,-

Categorieën