Kia e-Niro 2018

Vol verwachting zaten velen te wachten op de komst van de nieuwe volledig elektrische Kia e-Niro. Met een actieradius van 485 km (WLTP) en 4% bijtelling voor de zakelijke rijder is de belangstelling hoog.  De nieuw Kia e-Niro is vanaf nu in twee verschillende uitvoeringen te bestellen met een vanaf prijs van €42.510.-.

Dynamic- en ExecutiveLine

De nieuwe Kia e-Niro zal bij introductie verschijnen in twee verschillende uitvoeringen. De instap begint bij de standaard zeer rijke uitgeruste DynamicLine. Tot deze standaarduitrusting behoren onder andere smart key met start/stop, een 7 inch supervision multimediasysteem met navigatie, ondersteuning voor Apple CarPlay en Android Auto, parkeersensoren achter, achteruitrijcamera, 17 inch lichtmetaal, lederen stuurwiel, stoelverwarming en verwarmde buitenspiegels. De prijs voor de e-Niro DynamicLine start bij de €42.510.-

De meest complete en luxe uitvoering van de e-Niro is de ExecutiveLine. Naast de standaarduitrusting is de ExecutiveLine onder ander voorzien van privacy glass, parkeersensoren voor, elektrisch verstelbare bestuurderstoel met geheugenfunctie, lederen bekleding, stoelventilatie voor, 8 inch navigatiesysteem, draadloos oplaadstation voor de smartphone en een JBL Premium Sound Systeem voor kristal helder geluid. De prijs voor de meest complete ExecutiveLine begint bij de €45.510.-

Op gebied van veiligheid is de e-Niro onder andere voorzien van zeven airbags, noodremassistentie, rijbaanvolgassistentie, vermoeidheidsherkenning en adaptieve cruise control.

485 kilometer volgens WLTP

De Kia e-Niro 64 kWh beschikt over een 150 kW/ 204 pk sterke elektromotor met een koppel van 395 Nm. Het voordeel van de elektromotor is dat deze koppel direct volledig tot je beschikking staat. Accelereren naar de 100 km/u is dan ook binnen de 7,8 seconden gedaan. En daarnaast is het 64 kWh sterke accupakket goed voor een actieradius van maar liefst 485 km (WLTP). 

4% bijtelling voor zakelijke markt

Dat dankzij de prijs de e-Niro niet direct een groot aandeel zal gaan pakken in de particuliere markt is wel duidelijk. Dankzij een bijtelling van 4% en een prijs die netjes binnen het plafond van 50K blijft is de e-Niro wel weer heel interessant voor de zakelijke rijder. Met een bijtelling van rond de €50.- per maand en de ruime actieradius zal dit veel autozoekende in de zakelijke markt aanspreken. Inmiddels zijn er dan ook al 3.000 bestelling binnen bij Kia. En om het nog aantrekkelijker te maken geldt uiteraard ook voor de e-Niro een garantie periode van 7 jaar. En ja deze garantie is ook van toepassing op het accupakket.

De nieuwe Kia e-Niro is vanaf nu te bestellen en zal vanaf einde van het jaar leverbaar zijn. Voor volgend jaar staat er ook een (goedkopere) e-Niro met een 39.2 kWh-batterij op de planning.

Categorieën