Porsche 911 Carrera T 2018

Porsche heeft vandaag de 911 Carrera T geïntroduceerd. Hij is in januari volgend jaar leverbaar. Bestellen is per direct mogelijk, terwijl de prijzen beginnen bij € 143.100,- voor PDK-variant. De handgeschakelde versie kost € 149.016,-.

Gewichtsbesparing

Het puristische concept van de 911 T, zoals die uit 1968, herleeft weer dankzij de komst van de nieuwe 911 Carrera T. Het nieuwe model legt minder kilo’s in de weegschaal, heeft kortere overbrengingen, terwijl de achterwielaandrijving is voorzien van een mechanisch sperdifferentieel.

De gewichtsbesparing van de 911 Carrera T zit hem o.a. in de achterruit en zijruiten, die voorzien zijn van lichtgewicht glas. De zittingen achterin zijn verwijderd, maar zijn wel optioneel leverbaar. Het merk biedt de klant ook de mogelijkheid om Porsche Communication Management (PCM) weg te laten uit de auto. Door dit alles te schrappen, weegt hij slechts 1.425 kg en dat is ruim 20 kilogram lichter dan een 911 Carrera.

20 inch lichtmetalen Carrera S-velgen

Porsches nieuwe model, de 911 Carrera T, is te herkennen aan de voorspoiler. De buitenspiegels in Sport Design zijn voorzien van Agaatgrijs metallic, terwijl we ook 20 inch lichtmetalen Carrera S-velgen zien in Titaangrijs. De uitlaateindstukken hebben een zwarte kleur gekregen. Als laatste prijken er op diverse plekken 911 Carrera T-logo’s. De klant kan kiezen uit diverse exterieurkleuren. Denk bijvoorbeeld aan zwart, lavaoranje, Indisch rood, racinggeel, wit, Miami blauw of in de metallic tinten Carrarawit, diepzwart en GT-zilver.

Sportief interieur

Naast het sportieve uiterlijk, verwachten we ook sportiviteit aan de binnenkant. En dat is zeker het geval. We ontdekken o.a. 4-voudig elektrische verstelbare sportstoelen (optioneel kuipstoelen) met in de hoofdsteunen een zwart 911-logo, een met leder bekleed sportstuurwiel en een in rood uitgevoerde versnellingspook. Het dashboard en de deuren zijn uitgevoerd in zwart. Met het Carrera T-interieurpakket worden verschillende interieurdelen voorzien van een sportief kleurtje, bijvoorbeeld racinggeel, Indisch rood of GT-zilver.

Zescilinder boxermotor met 370 pk

Het Duitse Porsche voorziet de 911 Carrera T van een 370 pk sterke 3.0 liter zescilinder boxermotor met dubbele turbo. Het maximale koppel ligt op 450 Nm dat tussen 1.700 en 5.000 tpm beschikbaar is. Een sprintje van 0-100 km/h is in 4,5 seconden geklaard, terwijl zijn topsnelheid op 290 km/h ligt.

Als men kiest voor de PDK-versie, dan sprint hij vanuit stilstand naar 100 km/h in slechts 4,2 seconden. De topsnelheid blijft bij deze uitvoering gelijk.

Categorieën