Polestar design team

Enkele maanden geleden schreven wij over een ontwerp wedstrijd dat vanuit Polestar is opgestart. De opdracht was om een voertuig te ontwerpen met typische Polestar design kenmerken. Het voertuig mocht van alles zijn, zolang het maar de uitstraling heeft van een Polestar product uit 2040.

Polestar design contest

Dat Polestar als nieuw merk zich druk aan het profileren is door design, is niet geheel verrassend. Polestar staat erom bekend dat het een sterke design community heeft met mensen die hun Polestar creaties online delen. Nu de eerste officiële design wedstrijd voorbij is, zijn er na vele aanmeldingen 2 winnaars uitgekomen en een eervolle vermelding. De wedstrijd is onderverdeeld in 2 categorieën, student en professional. Als eerste mochten de kandidaten 2 schetsen opsturen naar Polestar en vanuit daar zijn er 13 kandidaten geselecteerd. Deze kandidaten kregen vervolgens hulp van Juan Pablo Bernal en Maximilian Missoni, het design hoofd van Polestar. De finalisten mochten hun creatie vervolgens presenteren als een volledig 3d ontwikkeld computer model.

Polestar MMXL
Polestar MMXL

Professional: Polestar MMXL

Bij de professionals wist Konrad Cholewka te winnen met zijn inzending. Een autonoom rijdende levensomgeving die de design taal van Polestar goed wist te combineren met een voertuig van de toekomst. Konrad wist tevens goed de scherpe lijnen in combinatie met afgeronde hoeken te implementeren in het interieur. Zijn MMXL (2040 in het Romeins) bied de mogelijkheid om mensen met een laadklep in het voertuig te krijgen. Vervolgens worden de inzittende verwelkomt door een interieur dat in 2 modes ingesteld kan worden.

Polestar Artic Carrier
Polestar Artic Carrier

Student: Polestar Artic Carrier

Siddesh besloot om de avontuurlijke kant van Polestar te benadrukken. Dit deed hij door een uitvinding van het verleden te herontwerpen voor de toekomst. Zijn zeppelin is bedoeld om door het arctisch gebied heen te reizen. Door middel van rotoren stuwt het voertuig zich door de lucht voort. Wederom weet de vormgeving goed de Polestar ervaring over te brengen.

Polestar Spänning
Polestar Spänning

Eervolle vermelding: Polestar Spänning

Als laatste besloot Polestar om Arthur Martins ontwerp nog een eervolle vermelding te geven. Zijn Polestar Spänning wist te overtuigen door de strakke geometrische vormen van de romp. De winnaars zullen hun ontwerpen vereeuwigd zien worden in een 1 op 5 schaalmodel door Polestar. En als kers op de taart zullen deze modellen over de hele wereld reizen naar verschillende Polestar spaces!

Of het schaalmodel van de zeppelin in deze ruimte zal passen, is nog niet bekend.

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *