Polestar Space

Ons bezoek aan de Polestar Space in Rotterdam was een vreemde ervaring, zoals te lezen is in ons eerdere artikel. Dit was aanleiding voor een gesprek met Valéry Gresnigt, hoofd van de marketing van Polestar Nederland. Hierin beantwoordde hij onze vragen over de Polestar Spaces.

“In het artikel op Dagelijksauto.nl kwam Polestar over als elitair, terwijl dat juist absoluut niet het geval is.” aldus Valéry, “de deuren van de Polestar Spaces staan juist open voor iedereen.”

Naar aanleiding van ons gesprek met Valéry Gresnigt leggen we in dit artikel de gedachte achter de Polestar Spaces uit, iets wat we door ons vreemde bezoek aan Polestar niet in ons eerste artikel konden doen.

Polestar Space Rotterdam

Alles digitaal

Polestar doet dingen anders. Het merk wil volledig digitaal zijn, dus een Polestar kopen kan alleen online. Voor je je handtekening zet, wil je de auto wel even zien en aanraken. Online kan dit niet. Hiervoor zijn de Polestar Spaces: geen dealer showroom, maar een ruimte om de auto te ervaren.

In een Polestar Space staat geen verkoper die jou een auto wil aansmeren. De productspecialisten, zo noemt Polestar zijn medewerkers in de Space, krijgen geen bonus op basis van het aantal verkochte auto’s. Hun taak is puur het informeren van geïnteresseerden. Echt álle geïnteresseerden? Jazeker, aldus Polestar, de reactie op onze aanwezigheid vorige maand berust op een misverstand.

Het ontbreken van een verkoper zorgt voor een geheel andere dynamiek. Het geeft de mogelijkheid in alle rust de Polestar te bekijken en te beleven. De ruimte is hier ook op ingericht: door het Scandinavisch minimalisme gaat alle aandacht naar de auto. Dit maakt de Space een rustige plek om een auto te bekijken, een geheel andere aanpak dan bij andere automerken. Het is even wennen: voor de consumenten, maar ook voor de medewerkers van Polestar.

Polestar 1

Midden in de stad

Dit concept weerspiegelt zich ook in de locaties van de Spaces. Eén van de redenen waarom wij de Space in Rotterdam bezochten, was de locatie aan de Meent, een dure winkelstraat midden in het centrum. Dit geldt ook voor de andere Spaces in Eindhoven, Amsterdam en Leidschendam. Dit verschilt van showrooms en dealers van andere merken, die meestal bij elkaar gegroepeerd ergens aan het randje van de stad liggen.

Polestar mikt op twee soorten bezoekers: aan de ene kant geïnteresseerden die bewust naar de Space gaan, anderzijds mensen die toevallig langslopen. Een locatie met veel mensen is daarom noodzakelijk. Dat is echter niet de enige reden voor de gekozen locaties: het bezoeken van een Polestar Space moet iets leuks zijn. De Space is dus waar mensen leuke dingen doen: winkelen, hapje eten, Polestar bekijken.

Dit verklaart nog niet helemaal waarom de Meent in Rotterdam is gekozen. Hier komt niet Jan Modaal voorbij. Volgens Polestar past de locatie bij de ‘premium EV’ die Polestar wil zijn: tussen de kledingwinkels en restaurants die ook kwaliteit uitstralen.

Polestar Space

Polestar Spaces blijven

De Polestar Spaces zijn niet tijdelijk. Hoewel ze nu bijdragen aan het introduceren van Polestar aan het grote publiek, is het de bedoeling dat ze een blijvend onderdeel gaan vormen van de winkelstraten. In plaats van de pop-up locaties in Leidschendam en bij Amsterdam komen binnenkort nog een blijvende locaties.

In de Spaces kunnen de Polestar 1 en Polestar 2 uitgebreid van buiten en van binnen bekeken worden. Ook kan er een testrit worden besproken. Wegens populariteit breidt Polestar deze capaciteit verder uit. Het paradepaardje van de Polestar Spaces zou, naast de auto’s natuurlijk, een unieke VR Experience moeten zijn. Helaas is dit momenteel niet mogelijk door het corona-virus. In de toekomst hoopt Polestar dit alsnog te kunnen aanbieden.

Wel kan op de speciale digitale tafel, geïnspireerd op een ateliertafel, door middel van gekleurde blokjes de ideale Polestar worden samengesteld. Deze wordt vervolgens onder verschillende omstandigheden getoond op een groot scherm. Zo kan iedereen zijn ideale Polestar al bekijken voor de online bestelling.

Polestar nodigt iedereen uit om langs te komen in één van zijn Spaces om kennis te maken met de auto’s. Vragen stellen en foto’s maken zijn toegestaan.

Categorieën