Polestar Precept

Polestar presenteert een ontwerpwedstrijd voor professionals en studenten, met als opdracht ontwerp een Polestar voor 2040. De ontwerpwedstrijd, die tussen 23 juni en 26 oktober dit jaar zal plaats vinden, gaat over het thema “Pure”.

Jaarlijkse Polestar ontwerpwedstrijd

Polestar dat onlangs nog de Precept als concept presenteerde laat weten dat het gaat om een jaarlijks ontwerpwedstrijd. Op Instagram geeft Polestar al enige tijd de mogelijkheid om de community diverse ontwerpen in te laten zenden. Het succes hiervan is dusdanig groot geworden dat er is besloten om er een jaarlijkse designwedstrijd van te maken. Thomas Ingenlath, CEO van Polestar en voormalig hoofd van design bij Volvo, geeft met de wedstrijd een mogelijkheid om te werken voor een nieuw merk als Polestar.

Juan Pablo Bernal


“It was clear that Polestar, as a new brand with a strong design focus, presents a broad, blank canvas for design exploration. With this contest we officially invite designers to flex their creative muscles with a view to gaining real experience and once-in-a-lifetime opportunities in this field”

Geen limitaties

De opdracht specificeert dat het niet direct om een auto hoeft te gaan, aangezien dit als een beperking gezien kan worden. Het volgende Polestar product staat daarom open voor eigen interpretatie en wordt dus alleen gelimiteerd door de creativiteit van de ontwerper. Het eerste selectieproces zal plaatsvinden op 27 juli. Inzendingen bestaan uit 2 foto’s van het ontwerp. De gekozen ontwerpen mogen vervolgens verder verbeterd worden en de finalisten zullen hun ontwerp in samenwerking met Polestar verder ontwikkelen.

Polestar ontwerpwedstrijd
Polestar

Polestar design exhibition

De winnaars zullen hun creatie op een schaal van 1 op 5 werkelijkheid zien worden. Beide gekozen ontwerpen van de studenten én de professionals zullen vervolgens gepresenteerd worden in een expositie. Polestar opent daarmee haar deuren om een paar zeer bijzondere (auto)ontwerpen binnen te krijgen. Designwedstrijden als deze zijn al vaker gebruikt om ontwerpers een kans te geven binnen de auto industrie. Zo heeft Peugeot van 2000 tot 2008 een designwedstrijd gehouden waar modellen als de 4002, Moovie en Flux uit zijn gekomen.

Geïnteresseerden kunnen hun inzending en verdere informatie vinden in de onderstaande link.

https://about.polestar.com/polestar-design-contest