Volkswagen Golf R 2017

Speciaal voor de Golf R met DSG-automaat lanceert Volkswagen een nieuw optiepakket: het Performance Package. Voor € 2.747,- wordt de hot hatch zowel optisch als technisch aangepast.

Hogere topsnelheid

Onder de motorkap huist een 2.0 liter TSI-benzinemotor met 310 pk en 400 Nm koppel. Deze krachtbron is gekoppeld aan een manuele zesbak of zeventraps DSG-automaat, maar beschikt altijd over 4Motion-vierwielaandrijving. Afhankelijk van de gekozen transmissie, verloopt de sprint in respectievelijk 5,1 of 4,6 sec. De topsnelheid is standaard 250 km/h, maar door het Performance Package is dit verhoogd naar 267 km/h.

Nieuwe dakspoiler, meer downforce

Dankzij het Performance Package levert de Golf R nog betere prestaties. Zo installeert Volkswagen een high-performance remsysteem met geventileerde schijven en zwarte remklauwen. Ook bestaat het pakket uit een dakspoiler, die 20 kg meer downforce genereert. Het Performance Package zorgt tevens voor verbeterde looks, dankzij getint glas achter en 19 inch lichtmetalen Spielberg-velgen.

Het is ook mogelijk alleen het remsysteem of de velgenset te bestellen. Hiervoor betaal je respectievelijk € 522,- en € 855,-.

Categorieën