Volkswagen Golf R 2017

De Nederlandse Volkswagen-importeur heeft het optie-aanbod voor de Golf R uitgebreid. Vanaf nu kan de klant ook kiezen voor een Akrapovič-uitlaatsysteem en R-Performance-schijfremmen.

Akrapovič-uitlaatsysteem is flink lichter

Volkswagen ontwikkelde, in samenwerking met Akrapovič, een uit titanium vervaardigd uitlaatsysteem. Ook de vier ronde uitlaatsierstukken zijn van dit materiaal gemaakt, en zijn voorzien van een Akrapovič-logo. 

Het Duitse automerk belooft dat de nieuwe uitlaatconstructie een compleet andere sound genereert. Een tweede voordeel, is dat het Akrapovič-uitlaatsysteem 7 kg lichter is dan de reguliere variant. Bestellen kan per direct voor een prijs van € 3.488,-.

R-Performance-remsysteem

Speciaal voor de Golf R en Golf R Variant, komt het merk met een R-Performance-remsysteem. De remprestaties gaan erop vooruit, dankzij de aluminium remzuiger, stalen schijf en nieuwe remblokken.

Het optionele remsysteem weegt 2 kilogram minder en is herkenbaar aan het R-logo op de remklauwen. Voor een bedrag van € 522,- wordt deze performance-remmen geïnstalleerd.

Categorieën