Volkswagen Golf R 2017

Volkswagen heeft, in navolging de andere vernieuwde Golf-modellen, de gefacelifte Golf R voorgesteld. In maart 2017 vindt zowel de levering van de Golf R als Golf R Variant plaats. Hoeveel beiden kosten wordt volgende maand bekendgemaakt.

10 pk meer vermogen

De belangrijkste, onderhuidse update, is de vermogenstoename van 10 pk. Voortaan levert de sterkste Golf in totaal 310 pk.

Ook nieuw is de komst van de optionele zeventraps DSG-transmissie, die de vorige zestrapsautomaat vervangt. Wanneer men voor de nieuwe DSG-automaat kiest, bedraagt het maximumkoppel 400 Nm (+20 Nm), terwijl de Volkswagen Golf R met handgeschakelde zesversnellingsbak 380 Nm produceert. Vierwielaandrijving is in alle gevallen standaard aanwezig.

Nieuw infotainmentsysteem

Net als alle andere Golf-varianten, ontvangen de R-modellen het nieuwe infotainmentsysteem met 9,2 inch touchscreen. Bovendien is gebarenbediening en een digitaal instrumentarium inbegrepen.

Ten slotte is de Golf R ook qua uiterlijk weer bij de tijd. De voor- en achterzijde lopen weer in lijn met de reguliere Golf, wat o.a. opvalt aan de nieuwe lichtunits en bumpers.

Categorieën