Ford EcoSport 2017

Zojuist heeft Ford de wereld laten kennismaken met de opgefriste EcoSport. De meeste details zijn naar buiten gebracht, op de prijzen is het even wachten. De marktintroductie staat in elk geval gepland voor later dit jaar.

Nieuw front, meer personaliseringsopties

De vernieuwde Ford EcoSport valt vooral op door zijn nieuwe front. De grille is van groot formaat, terwijl de Xenon-koplampen hoekig zijn gevormd. Ook hoekig zijn de mistlampbehuizingen en achterlichten.

Het leveringsprogramma is verder verrijkt met nieuwe 16, 17 of 18 inch lichtmetalen velgen. Daarnaast is het kleurenaanbod uitgebreid tot 12 keuzes, waaronder Lightning Blue, Ruby Red en Tiger Eye. Vanaf nu zijn er ook meer personaliseringsmogelijkheden. De klant krijgt diverse contrasterende dakkleuren voorgeschoteld.

Meer Europees interieur

Ford richt zich met de EcoSport overduidelijk op de Europese markt. Niet voor niets is er € 200 miljoen geïnvesteerd, en dat is af te lezen aan het interieur. Het materiaalgebruik is van een hoger niveau en het dashboard oogt overzichtelijker. Veel fysieke bedieningsknoppen zijn achterwege gelaten. Voortaan werkt de bediening via het 6,5 of 8 inch touchscreen, in combinatie met het SYNC 3-infotainmentsysteem. Een 4,2 inch-exemplaar behoort tot de basisuitrusting.

EcoSport ook als ST-Line

Tegenwoordig wordt bijna ieder Ford-model aangeboden als ST-Line, zo ook de gefacelifte EcoSport. Je herkent hem aan de 17 inch lichtmetalen velgen in Dark Tarnish, het gespoten zwarte dak, ST-Line-logo’s en lederen stuurwiel met afgevlakte onderkant. Leer tref je tevens op de handrem en versnellingspookknop, gecombineerd met rode stiknaden.

Motoraanbod uitgebreid

Ten slotte is het motoraanbod van de Ford EcoSport uitgebreid. Vanaf halverwege 2018 is het programma een nieuwe optie rijker: de 1.5 liter EcoBlue-dieselmotor i.c.m. een handbediende zesversnellingsbak.

Categorieën