Opel Grandland X PHEV ook met voorwielaandrijving

Eerder dit jaar introduceerde Opel een hybride versie van de populaire SUV Grandland X: de hybrid4. Nu breidt Opel het aanbod uit met een voorwielaangedreven Opel Grandland X PHEV.

Voorwielaandrijving

De vierwielaangedreven Grandland X Hybrid4 staat vanaf de begin van het jaar bij de dealers, maar komend voorjaar komt daar de Hybrid (zonder de 4) bij. Dit is een iets mindere versie van het eerder gepresenteerde topmodel. Zo wordt de nieuwe hybride alleen aangedreven op de voorwielen, waar de Hybrid4 vierwielaandrijving heeft.

De Opel Grandland X PHEV Hybrid heeft een totaal vermogen van 224pk. Dit is minder dan de 300pk van de Hybrid4 maar uiteraard ruim voldoende. Net zoals zijn broertje kan de Hybrid tot 57 kilometer volledig elektrisch rijden (WLTP). Dit betekent dat de meeste mensen hun dagelijkse woon-werkverkeer zonder problemen volledig elektrisch kunnen afleggen, en dus normaal geen aanspraak maken op het volledige vermogen.

Naast volledig elektrisch rijden is er een rijmodus ‘hybrid’ waarbij de auto zelf bepaalt wanneer hij elektrisch rijdt en wanneer de 1.6-liter turbo-benzinemotor bijspringt. Je kunt ook kiezen voor ‘sport’ waarbij de elektrische aandrijving vooral gebruikt wordt om snel te kunnen accelereren. In deze modus spurt je in 8,9 seconden naar de 100km/u. Standaard is de hybride Grandland X voorzien van een achttraps automaat.

Opel Grandland X Hybrid

Free2Move Services

Met de Grandland X hybride modellen worden ook de Free2Move services meegeleverd van moederbedrijf PSA. Hiermee krijg je een laadpas en kun je op de routeplanner zoeken naar de dichtstbijzijnde lader. Bij een snelle lader kan de auto binnen 2 uur volledig opgeladen zijn, dus even opladen in een rijpauze levert je zo weer 57 kilometer gratis rijden op. Met de bijbehorende app kun je allerlei functies op afstand bedienen.

Opel zet vol in op elektrisch rijden: in 2020 zullen de eerste volledig elektrische modellen gepresenteerd worden, zoals de Corsa-e en de Vivaro-e. Opel streeft er naar om in 2024 voor elk model een volledig elektrische variant aan te bieden.

Prijzen voor de Opel Grandland X Hybrid zijn nog niet bekend. De Hybrid4 begint bij 44.194 Euro, dus de verwachting is dat de Hybrid een stukje goedkoper is.

Geef een reactie