opel elektrische auto's

Na een aantal moeilijke jaren wil Opel weer terug naar de top. Hiervoor zetten ze vol in op elektrische auto’s: in 2020 wil men drie volledig elektrische modellen aanbieden en één plug-in hybride. Twee hiervan zijn onlangs gepresenteerd: de nieuwe Corsa-e en de hybride versie van de populaire Grandland X.

Opel Corsa-e

Onlangs berichtten wij op deze site al over de nieuwe Opel Corsa: de zesde generatie zal debuteren als elektrische auto, de Corsa-e. Met deze Corsa weer terug naar de basis: omdat Opel genoeg SUVs en Crossovers heeft, hoeft de Corsa niet in omvang te groeien. Zo is hij iets lager dan de vorige, overigens zonder interieurruimte te verliezen.

Als eerste is de “launch”-editie van de Corsa-e verkrijgbaar: deze is vanaf nu te bestellen en is leverbaar vanaf maart volgend jaar. Andere uitvoeringen worden begin juli gepresenteerd en staan vanaf het derde kwartaal van 2020 bij de dealer. Dit geldt ook voor benzine- en dieselmodellen van de Opel Corsa.

De “launch”-editie is speciaal voor Nederland zeer compleet uitgerust: in andere landen heeft deze versie een andere uitrusting. Iets om in de toekomst op te letten bij het importeren van tweedehands Corsa’s! Standaard is de Corsa-e voorzien van LED-koplampen, 17-inch velgen en een 10-inch infotainmentscherm. Ook wordt de Free2Move-app meegeleverd, waarmee de eigenaar allerlei functies kan bedienen vanaf zijn mobiel.

E-service inclusief

Naast 8 jaar garantie is bij elke Corsa-e 6 jaar onderhoud inbegrepen. Dit is inclusief al het onderhoud, apk’s, navigatie-updates en 24-uurs pechhulp. Ze noemen dit e-service, en de Corsa-e is niet zonder te krijgen. Optioneel is het connectivity-pakket Opelconnect. Opel heeft ook laadpakketten beschikbaar.

De Corsa is natuurlijk een populaire auto, en door de elektrische versie eerst beschikbaar te maken wil Opel elektrisch rijden voor iedereen beschikbaar maken. Met een bereik van 330 kilometer is dit dan ook een auto waar de meeste automobilisten mee uit de voeten kunnen. De nieuwe Corsa-e in “launch”-edition gaat 34.999,- Euro kosten. Het leasetarief is 435 Euro via Opel of 499 Euro via private lease (op basis van 60 maanden / 10.000 kilometer).

Grandland X Hybrid4

De Opel Grandland X gaat alweer twee jaartjes mee en ondertussen rijden er al aardig wat rond in Nederland. Voor Opel was het reden om dit populaire model uit te voeren als hybride. De aandrijving wordt verzorgt door twee elektrische 80kW-motoren en een 1.6-liter benzinemotor.Hiermee krijgt de auto een respectabele 300pk (450Nm) mee.

De hybride Grandland X krijgt vier verschillende rijmodi: normaal, eco, sport en elektrisch. In de elektrische modus kan de Grandland X hybrid4 maar liefst 52 kilometer elektrisch rijden. Hiermee kan het dagelijks woon-werkverkeer voor veel mensen alleen op elektriciteit gebeuren en wordt de benzinemotor alleen bij langere ritten gebruikt. Optioneel krijgt de hybride Grandland X een zwarte motorkap.

De Grandland X Hybrid4 komt beschikbaar in drie uitvoeringen: Innovation, Ultimate en Business Executive. Prijzen worden begin juli bekend. De hybride Grandland X is leverbaar vanaf begin volgend jaar.

Andere ontwikkelingen, Opel en elektrische auto’s

Sinds 2016 levert Opel ook de Ampera-e. Opel gaat ook inzetten op dit model en heeft ervoor gezorgd dat er voldoende exemplaren naar Nederland komen in 2019 en 2020. Hiermee willen ze duidelijk maken dat Opel volop inzet op elektrische auto’s. Vanaf 2024 wil Opel alle modellen voorzien hebben van een volledig elektrische of plug-in hybride variant.

Categorieën