TVR Griffith 2018

TVR is terug van weggeweest. Het Britse merk maakt een comeback met een nieuw model: de Griffith. Hij wordt ook in Nederland leverbaar via Louwman Exclusive vanaf (naar verwachting) ruim € 100.000,-. De wereldpremière vindt plaats tijdens Goodwood Revival. 

Focus op aerodynamica

De TVR Griffith focust zich volledig op rijbeleving. Het ontwerpteam heeft een optimale aerodynamica gerealiseerd. Zo is ‘ie voorzien van een volledig gladde bodem, een achterspoiler en gigantische diffuser. Daarnaast zijn de forse luchtinlaten bedoeld voor de koeling van de motor en remmen. 

Zowel de koplampen als achterlichten beschikken over LED-verlichting. Andere opvallende kenmerken zijn de donkergekleurde velgen en Griffith-logo op de voorspatborden. Tot slot is de Griffith opvallend compact: hij meet 4.314 mm in lengte, 1.850 mm in breedte en 1.239 mm in hoogte. Dankzij de grote hoeveelheid koolstofvezel, bedraagt het gewicht slechts 1.250 kg.

Interieur op bestuurder gericht

Ook het interieur is compleet op de bestuurder gericht. Het instrumentarium is geheel digitaal, gecombineerd met fysieke bedieningsknoppen. Tevens heeft de Griffith een speciaal voor TVR ontworpen infotainmentsysteem. Het touchscreen in portretformaat is centraal gepositioneerd.

Verder ontdekken we lederen bekleding en Alcantara, wat een sportieve sfeer oplevert. Er is plaats voor twee personen, al belooft TVR voldoende zit-, been- en bagageruimte.

Atmosferische V8-motor

De aandrijving in de TVR Griffith wordt verzorgd door een atmosferische 5.0 liter V8 Cosworth-motor, zonder turbo dus. Het vermogen bedraagt 475 pk, al is het maximumkoppel voorlopig onbekend. De topsnelheid ligt op 322 km/h en de bekende acceleratie van 0-100 km/h verloopt in minder dan 4,0 sec.

De TVR Griffith is een sportwagen voor puristen, en dus schakel je via een manuele zesversnellingsbak. Vervolgens worden zijn krachten naar de achterwielen gestuurd.

Categorieën