Porsche 911 GT2 RS 2017

Porsche heeft zojuist tijdens het Goodwood Festival of Speed de 911 GT2 RS voorgesteld. Met 700 pk aan vermogen is het de krachtigste 911 ooit gemaakt. Het prijskaartje bedraagt € 354.300,- (inclusief BTW en BPM), terwijl de levering in december start.

700 pk door grotere turbo’s

Bij een auto als de 911 GT2 RS draait het uiteraard om topprestaties. Dit wordt dan ook geleverd door een 700 pk sterke 3.8 liter zescilinder boxermotor met 750 Nm koppel. Hierdoor verloopt de acceleratie van 0-100 km/h in slechts 2,8 sec. en ligt zijn topsnelheid op 340 km/h. Schakelen gebeurt middels een gewijzigde zeventraps PDK-automaat.

Porsche heeft, zoals gezegd, meer vermogen uit zijn krachtbron weten te persen. De Duitsers hebben dit weten te realiseren dankzij grotere turbo’s. Ook de motorkoeling is verbeterd door een nieuw koelsysteem. Andere technische toepassingen zijn een raceonderstel met achterwielbesturing en een aangepast schokdempersysteem.

Gigantische achterspoiler

Uiterlijk is de 911 GT2 RS herkenbaar aan de 20 inch wielen vóór en 21 inch-exemplaren achter. Daarnaast is het model voorzien van forse luchtinlaten, een dubbele uitlaatpijp, een gigantische achterspoiler en buitenspiegels van met carbonfiber versterkt kunststof. 

Ook het interieur maakt gebruik van sportief ogende koolstofvezelaccenten. Verder zien we zwart lederen sportstoelen, gecombineerd met rood Alcantara, en een RS-sportstuur met schakelpeddels. Tevens prijkt centraal in het dashboard Porsches infotainmentsysteem: het Porsche Communication Management. Een optionele uitbreiding is het Chrono-pakket, waarmee gegevens als rondetijden op het display worden getoond.

Optioneel: het Weissach Package

Porsche biedt als optie het Weissach Package aan. Hierdoor wordt de 911 GT2 RS nog eens 30 kilogram lichter, wat logischerwijs de prestaties ten goede komt. De gewichtsreductie komt door meer gebruik te maken van titanium en CFR (met carbonfiber versterkt kunststof).

Categorieën