Ford Mustang 2018

De Noord-Amerikaanse tak van Ford heeft de opgefriste Mustang voor modeljaar 2018 gepresenteerd. De muscle car staat dit najaar bij de dealers in de Verenigde Staten. Wanneer de Europese marktintroductie plaatsvindt, is nog niet bekendgemaakt.

Agressievere look

De Mustang heeft een nog agressievere look meegekregen. Dit is te danken aan de lager gepositioneerde grille, nieuwe motorkap en lichtunits. Tevens is hij voor het eerst beschikbaar met LED-verlichting voor de mist- en koplampen, richtingaanwijzers en achterlichten.

Ook het interieur is herzien. Ford past voortaan verbeterde materialen toe, maar nog belangrijker is de komst van een digitaal 12 inch instrumentenpaneel. Hierop worden onder meer de snelheidsmeter en toerenteller getoond.

Meer vermogen

Het motorenprogramma van de Mustang gaat in de Verenigde Staten op de schop. Het aanbod bestond uit een 2.3 liter viercilinder EcoBoost, 3.7 liter V6 en 5.0 liter V8, maar dat gaat veranderen. De zescilinder verdwijnt en wordt niet opgevolgd.

Dat de V6-motor niet langer leverbaar wordt, betekent niet dat de overige motoren worden vergeten. Integendeel, de 5.0 liter V8 maakt voortaan gebruik van directe inspuiting, waardoor het motorvermogen toeneemt. Om hoeveel extra pk’s het gaat, is niet duidelijk.

Tevens biedt Ford de vernieuwde Mustang aan met een tientrapsautomaat, en worden alle versies uitgerust met nieuwe schokdempers. 

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën