Lamborghini Urus 2018

Lamborghini heeft gisterenavond het doek getrokken van de Urus: het derde productiemodel van het Italiaanse merk. Hoeveel de Super SUV in Nederland kost, is nog niet bekendgemaakt.

Geblazen achtcilinder

De aandrijving wordt verzorgd door een 4.0 liter V8-twinturbomotor met 650 pk en 850 Nm koppel. Hierdoor verloopt de acceleratie van 0-100 km/h in 3,6 sec. en bedraagt de topsnelheid 305 km/h. Schakelen gebeurt via een achttrapsautomaat, terwijl de pk’s over alle wielen wordt verdeelt. Net als de Aventador S, beschikt de Super SUV over vierwielbesturing. De achterwielen sturen tot max. 3 graden mee.

In het geval van de Lamborghini Urus, is het brandstofverbruik minder aan de orde. De Italiaanse fabrikant belooft een gemiddeld verbruik van 12,7 liter/100 km. Dit is gelijk aan een CO2-uitstoot van 290 g/km.

21 tot 23 inch velgen

De Urus heeft standaard koolstof keramische remmen, die zich schuil houden achter 21 tot 23 inch lichtmetalen velgen. Deze zijn omhuld in Pirelli-banden.

Lamborghini maakte tevens de afmetingen bekend. Het nieuwste model is 5.112 mm lang, 2.016 mm breed en 1.638 mm hoog. De wielbasis meet 3.003 mm, wat de beenruimte achterin ten goede komt. Ook de bagageruimte is behoorlijk (616 liter), die overigens kan worden uitgebreid naar 1.596 liter.

Twee touchscreens

Het interieur is voorzien van fraaie bekleding, waaronder leder en Alcantara. Ook materialen als aluminium, koolstofvezel en hout mogen niet ontbreken. De twee laatstgenoemde zijn optioneel.

Lamborghini monteert twee touchscreens. De bovenste is voor de bediening van o.a. navigatie en media, de onderste is bestemd voor de klimaatregeling. Standaard is er een audiosysteem met acht speakers aanwezig. Voor de veeleisende klant is er ook een Bang & Olufsen Sound System beschikbaar, met 1.700 Wat aan vermogen en 21 luidsprekers.

Categorieën