Lamborghini Aventador S 2017

Lamborghini heeft vandaag de Aventador S gepresenteerd. Naast het feit dat deze versie de reguliere Aventador opvolgt, gaat het tevens om een uitgebreide facelift. In de lente van 2017 worden de eerste exemplaren aan de nieuwe eigenaren overhandigd. De prijs in Europa bedraagt € 281.555,-.

Aangescherpt design

Het design is, zoals in de onderstaande fotogalerij is te zien, aangescherpt. Zo zijn de voor- en achterbumper opnieuw naar de tekentafel verwezen, met een agressiever ogende neus en achterzijde als resultaat. De grotere front splitter aan de voorkant en donkergekleurde diffuser, moeten volgens Lamborghini een betere aerodynamica opleveren. 

Ten slotte vormen de drie uitlaateindstukken nog altijd één gigantische koker, wat eveneens bijdraagt aan de tamelijk opvallende vormgeving van de Aventador S.

40 pk meer vermogen

Ondanks dat het model gebruikmaakt van dezelfde 6.5 liter V12-motor, nam het vermogen met 40 pk toe. Om dit te realiseren, optimaliseerde Lamborghini onder meer de variabele kleptiming. Het maximumkoppel bedraagt zoals vanouds 690 Nm bij 5.500 toeren per minuut. 

De acceleratie van 0 naar 100 km/h neemt slechts 2,9 seconden in beslag, terwijl de topsnelheid uitkomt op 350 km/h. Schakelen gaat via een automatische zeventraps transmissie, die binnen 50 milliseconden reageert op een andere versnellingskeuze. 

De berijder van de nieuwe Aventador S zal het weinig interesseren, maar het gecombineerde brandstofverbruik bedraagt 16,9 liter/100 km. De gemiddelde CO2-uitstoot is 394 g/km.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën