Retromodellen doen het nog steeds erg goed in de autowereld. Rond de mileniumwisseling, was het “all the rage” om met een retro model te komen zoals de MINI One, Rover 75 of de Chrysler PT Cruiser. Anno 2023 is het niet heel anders. Modellen als de Mini (nu zonder hoofdletters), Volkswagen ID.Buzz en de zeer populaire Fiat 500e laten zien, dat gedateerde ontwerpen in een nieuw jasje nooit uit de mode raken. Nu, komt er mogelijk nog één bij, de Volkswagen New New Beetle.

Retro raakt nooit uit de mode

Nou zal de iets doorgewinterde autofan wel weten, dat dit niet de eerste keer is dat Volkswagen een nieuwe Beetle beloofd. In 1994 kwam het immers met een eerste concept voor een Retro Beetle gebaseerd op het platform van de Volkswagen Polo. Om de winstmarge en de ruimte binnenin iets groter te maken, kwam het productiemodel in 1997 op de markt, op het platform van de Golf. Ondanks veel enthousiasme voor het conceptmodel, een gratis vaas op het dashboard en een cameo in The Nutty Professor 2, bleek de New Beetle nooit echt een verkoophit.

Nu lijkt Volkswagen echter nog een poging te wagen en wederom wordt er gebruik gemaakt van een film ter promotie.

Miraculous: Ladybug & Cat Noir, The Movie.

In de animatiefilm staat het hoofdpersonage Ladybug centraal, net zoals de stad Parijs. Diverse andere elektrische Volkswagen modellen zoals de ID.Buzz, ID.5 en ID. AERO komen ook voor in de film. Het meest interessante model is echter toch wel van de hoofdpersonage. Zoals verwacht rijdt Ladybug in… een ladybug. Specifieker een elektrische auto zonder naam, maar wel een die verdacht veel lijkt op een moderne interpretatie van de New Beetle.

Deze Volkswagen ID. New New Beetle Concept is inmiddels niet alleen maar op het grote doek of het kleine scherm van je tablet te zien. Zo spotte Paris Videostars onlangs een 1 op 1 model in de straten van Parijs. Het gaat hier naar alle waarschijnlijkheid om een statisch model, maar wees niet verbaasd als dit een voorbode is van een nieuwe elektrische Volkswagen Kever.

Mocht het model in productie gaan, dan hopen wij dat Volkswagen wat sneller het besluit neemt dan het met de Volkswagen ID.Buzz deed. Het originele concept was een aanvulling van de toen net gelanceerde Volkswagen New Beetle en stamt al uit 2001. Vele iteraties later en de Volkswagen ID.Buzz zag eindelijk het productiestadium in 2022. Laten we hopen dat ze de smaak te pakken hebben en de Ladybug mobiel gewoon in productie doen. Het liefst nog voor 2044.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *